O2 spustil Cell Broadcast, vedľa loga bude vaša lokalita

Martin Tomšík  /  03. 06. 2009, 10:17

Mobilný operátor Telefónica O2 Slovakia, s.r.o. spustil od pondelka 1. júna službu Cell Broadcast, ktorá vysiela informácie o lokalite zo základňových staníc operátora.

Služba, ktorú sa mobilný operátor O2 zaviazal sprevádzkovať, už funguje. Od pondelka 1. júna je možné využívať Cell Broadcast, kde sa po aktivovaní nastavení v telefóne budú zobrazovať na displeji zariadenia informácie o danej lokalite, v ktorej sa užívateľ nachádza.

Špeciálne si však službu nie je nutné aktivovať, neplatia sa ani žiadne poplatky. Informácie o lokalite sú zákazníkovi zobrazované na displeji automaticky, v nastaveniach mobilného telefónu je ich možné deaktivovať. Avšak potrebné je spomenúť, že rovnakú službu už roky poskytuje ďalší slovenský operátor, spoločnosť T-Mobile.

Funkcia je dostupná pre všetkých zákazníkov operátora, taktiež funguje na celom území Slovenskej republiky. Momentálne sa vedľa loga poskytovateľa služieb zobrazí informácia o lokalite. Všetko však záleží na konkrétnej základňovej stanici operátora, ktorá podľa svojho umiestnenia zobrazí informáciu o zemepisnej polohe zákazníka.

Informácie o vašej približnej polohe sú len informatívne. Nemusíte sa vždy nachádzať práve v tej lokalite, ktorá vám bola určená. Do budúcnosti môže túto službu využiť operátor na distribuovanie komerčnej, prípadne vlastnej reklamy. Cell Broadcast sa môže využívať aj taktiež na zasielanie aktuálnych správ pre danú lokalitu.

Neprehliadnite: