Nová stratégia SOITRONU sa napĺňa

Tlačový servis  /  25. 05. 2009, 00:00

SOITRON, spoločnosť s čisto slovenským kapitálom podnikla v minulom roku významné kroky v rozširovaní svojich služieb na zahraničných trhoch, uskutočnila niekoľko akvizícií, rozšírila svoje portfólio partnerstiev a v rebríčku IT firiem patrí medzi štyroch najväčších slovenských integrátorov IT riešení. Jej obrat za rok 2008 dosiahol takmer 47 mil. Eur.

úspešný rok 2008, obchodné výsledky, vízie, trendy a samozrejme aktuálne témy v IT sektore rezonovali v programe 19. ročníka odbornej IT konferencie, ktorú spoločnosť Soitron každoročne organizuje pre odborníkov a manažérov informačných technológií. Nosnou témou všetkých príspevkov bolo zvýšenie imunity firiem voči negatívnym dopadom hospodárskej situácie prostredníctvom IT riešení a odborníci v nich ponúkali spôsoby na znižovanie nákladov, zvyšovanie flexibility, efektivity a optimalizáciu procesov.

 

Presne pred rokom oboznámila spoločnosť Soitron odbornú verejnosť so svojou novou víziou, misiou a s rozpracovanou stratégiou rastu. Od mája minulého roka ju postupne napĺňala. Významnými a pre spoločnosť novými krokmi boli predovšetkým akvizície. Prostredníctvom nich Soitron výrazne rozšíril svoje kompetencie v oblasti bezpečnosti (prevzatie obchodných aktivít firmy TWO v tejto oblasti), ale aj v sfére Unified Communications (akvizícia spoločnosti Caiacom s technológiou Avaya v Čechách), a napokon aj nedávno ohlásená akvizícia spoločnosti ClarioNet, špecialistu na Identity manažment, prispela k ďaľšiemu rozšíreniu kompetencií a posilneniu pozície na trhu.

Obrat spoločnosti SOITRON na slovenskom trhu za rok 2008 stúpol oproti predošlému roku o 12.5 % a dosiahol úroveň 46,6 mil. Eur (1.405 mil SKK). Integračné projekty z toho tvorili 21.8 mil Eur ( 658 mil. SKK), čo predstavuje nárast o 28.2%. Outsourcingové projekty dosiahli úroveň 20,7 mil Eur (623 mil. SKK). Najväčší podiel tržieb spoločnosť zaznamenala v sektore služieb a to 45,4%, potom nasledoval finančný sektor s 14,1% a portfólio uzatvára sektor zdravotníctva s 1,8%-ným podielom na celkových tržbách za rok 2008. Už spomínanou akvizíciou spoločnosti ClarioNet v roku 2009 posilnila spoločnosť svoju pozíciu v Českej republike a obratom cca 250 mil Kč (9,2 mil Eur) sa na českom trhu radí k stredne veľkým IT spoločnostiam.

 

 

 

 

Pod vplyvom situácie sú zákazníci oveľa konzervatívnejší pri štartovaní nových prokjektov a očakávame, že takýto vývoj bude pokračovať minimálne do konca roka. Aj z toho dôvodu sme toho roku orientovali konferenciu na riešenia vedúce k tak všade očakávaným úsporám. Efektivita vždy bola jeden z najdôležitejších aspektov našich projektov, takže v tomto smere máme na čom stavať. V blízkej budúcnosti očakávame projekty hlavne v oblasti zefektívnenia procesov a to najmä také, kde vieme preukázať rýchlu návratnosť investícií, komentuje vývoj na trhu výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Ondrej Smolár.

 

Viac informácií o uskutočnenej konferencii aj samotné prezentácie, ktoré na nej odzneli, nájdete na www.soitron.sk/liecitel.

Neprehliadnite: