Chce Yahoo! konkurovať Facebooku?

Tomáš Kusenda  /  25. 05. 2009, 09:25

Aj napriek nepriaznivej ekonomickej situácií spoločnosti Yahoo!, ktorá nastala minulý rok po tom ako ju jej bývalý šéf, Jerry Yang odmietol predať Microsoftu a následne sa na ziskoch podpísala finančná kríza, chce nová šéfka, Carol Bartzová, utrácať a investovať do sociálnych sietí.

Spoločnosť Yahoo! chce zachytiť trend sociálnych sietí, stať sa jedným z veľkých hráčov na trhu a konkurovať sociálnym sieťam ako sú MySpace alebo Facebook. Spoločnosť na trh neprinesie vlastné riešenie, avšak nakúpi firmy, ktoré už sociálne siete majú, avšak nie sú globálne známe a majú predpoklad na rýchly rozvoj. Zatiaľ nie je známe, koľko chce Yahoo! minúť peňazí, avšak určite sa nejedná o malé množstvo. Ari Balogh zaručil, že už čoskoro Yahoo! kúpi prvú firmu a aj to, že nie všetko chcú kúpiť a niektoré veci si firma vytvorí sama.

Otázne je, či bude tento krok úspešný, teda či sa takto firma postaví na vlastné nohy a dostane sa z červených čísel. Otázne je aj to, ako dopadne vyhľadávač Yahoo!, ktorý je neustále v tieni Google a tiež, prečo sa firma viac nezameria na pokrytie služby, teda na to, aby boli všetky služby dostupné v čo najviac jazykoch a pre čo najväčší počet štátov podobne ako to robí Google. Takto by sa mohla firma Yahoo! presadiť aspoň na lokálnych trhoch.

Zdroj: reuters.com

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

 

Neprehliadnite: