Nosiče, ktoré udržia vaše dáta v bezpečí

Tlačový servis  /  15. 05. 2009, 00:00

Verbatim, špecialista na úložné médiá, predstavil rad hardvérovo šifrovaných USB kľúčov, solid state diskov (SSD), prenosných pevných diskov a softvérovo šifrovaných DVD diskov. Všetky tieto produkty ochránia dáta na nich uložené pred prehliadaním neoprávnenými osobami, a to i v prípade, že dôjde k ich strate alebo odcudzeniu.

Produkty sú vhodné pre každého, kto potrebuje prenášať citlivé materiály v digitálnom formáte – počínajúc štátnymi úradníkmi, zamestnancami nemocníc až po vysokých predstaviteľov firiem a administratívny personál. Verbatim predstavil tento „bezpečnostný“ rad v rámci tohoročnej Infosecurity Show v Londýne. Produkty bude možné dostať v obchodoch koncom druhého štvrťroka tohto roka.

 

V posledných rokoch sa vyskytlo nespočetne mnoho prípadov, kedy ľudia ledabolo založili alebo stratili svoje USB kľúče a iné dátové nosiče obsahujúce citlivé dáta,“ vysvetľuje Hans Christoph Kaiser, Business Development Manager, Flash Memory, Verbatim EUMEA. „S našimi hardvérovo šifrovanými nosičmi sa firmy môžu spoľahnúť, že ich informácie sú v bezpečí, a to i keď sa disk dostane do nepovolaných rúk.“

 

Executive Secure USB Drive

Nový Verbatim Executive Secure USB Drive, ktorý nezaprie svoju podobu s oceneným príbuzným Business Secure USB Drive, ponúka 256-bitové AES (Advanced Encryption Standard) hardvérové šifrovanie doplnené o integrovanú ochranu heslom. Kľúč je preto schopný zaistiť vysokú úroveň zabezpečenia dát vo forme elegantného a spoľahlivého pamäťového nosiča. Executive Secure má niekoľko bezpečnostných funkcií vrátane výzvy na zadanie hesla, algoritmov na hešovanie hesiel a systému zadávania hesla, ktorý je chránený pred hackermi tým, že po určitom množstve neúspešných pokusov o prístup automaticky zmaže všetky uložené dáta.

 

ExpressCard SSD Secure

Flashové solid state disky (SSD) sa pre svoju odolnosť, prenositeľnosť, rýchlosť a energetickú úspornosť stále častejšie využívajú v kombinácii s notebookmi, servermi a ďalšími zariadeniami. ExpressCard hladko sadne do PCI ExpressCard slotu moderných notebookov, pričom predstavuje ľahký spôsob rozšírenia hardvérového vybavenia počítača bez toho, aby sme museli zdĺhavo siahať do jeho vnútorností. S ohľadom na tento trend a potrebu bezpečných vymeniteľných nosičov predstavuje Verbatim rad Secure SSD ExpressCard kariet, ktoré zaručujú úplnú bezpečnosť uložených dát, i keď je SSD disk stratený či ukradnutý.

 

Šifrovaný externý pevný disk

Vzhľadom na to, že stále viac ľudí používa prenosné pevné disky na ukladanie a prenášanie veľkých objemov súkromných i profesijných informácií, môže hrať schopnosť ich zabezpečenia jednu z hlavných úloh. 2,5“ pevný disk od Verbatimu so 128-bitovým hardvérovým šifrovaním túto potrebu plne uspokojí, pretože umožňuje šifrovanie celého úložného priestoru v reálnom čase, a to bez poklesu rýchlosti počas dátových prenosov.

 

SecureSaveDVD

Citlivé dáta ľudia často ukladajú aj na optické disky – môže ísť napríklad o zmluvy, projektovú dokumentáciu, softvér, osobnú korešpondenciu a mnoho ďalšieho. Verbatim ako najväčší svetový výrobca optických diskov preto predstavuje SecureSave DVD, záznamové DVD s 256-bitovým šifrovaním, ktoré predstavuje pohodlný spôsob uloženia a ochrany dát.

Neprehliadnite: