Canon získal 5 najvyšších ocenení TIPA

Tlačový servis  /  12. 05. 2009, 00:00

Spoločnosť Canon získala päť ocenení od prestížnej asociácie Technical Image Press Association (TIPA), najväčšej Európskej asociácie časopisov zameraných na fotografovanie a spracovanie obrazu.

Porotcovia TIPA, ktorí sa každý rok schádzajú a vyberajú najlepšie produkty v oblasti fotografie a spracovania obrazu na daný rok, odhlasovali, že fotoaparát Canon EOS 5D Mark II je „Najlepšia poloprofesionálna digitálna zrkadlovka roku 2009“, fotoaparát Canon PowerShot G10 je „Najlepší poloprofesionálny kompaktný fotoaparát roku 2009“ a ocenenie „Najlepší profesionálny objektív roku 2009“ udelili objektívu Canon TS-E 17 mm f/4L. Okrem toho tlačiareň Canon PIXMA Pro9500 Mark II získala ocenenie „Najlepšia poloprofesionálna fotografická tlačiareň roku 2009“ a videokamera Canon LEGRIA HF S10 získala ocenenie „Najlepšia poloprofesionálna HD videokamera roku 2009“.

Získanie piatich ocenení TIPA a prekonanie vlaňajšieho úspechu je pre spoločnosť Canon vynikajúcim výsledkom. Potvrdzuje to naše vedúce postavenie na trhu zobrazovacích technológií,“ povedal Rainer Fuehres, vedúci divízie Canon Consumer Imaging spoločnosti Canon Europe. „Udelenie takýchto cien od nezávislej organizácie, navyše od takej významnej akou je TIPA, je dôležitým uznaním našej snahy o umocnenie sily obrazu a vášne vkladanej do tohto procesu.“

 

Najlepšia poloprofesionálna digitálna zrkadlovka roku 2009:

Canon EOS 5D Mark II

Fotoaparát Canon EOS 5D Mark II s celopolíčkovým snímačom s rozlíšením 21,1 megapixela je prvým fotoaparátom EOS, ktorý umožňuje nakrúcať filmy v ohromujúcej kvalite High Definition. Porotcovia TIPA zhrnuli vlastnosti tohto fotoaparátu takto: „Rýchla, spoľahlivá a diskrétna – táto poloprofesionálna digitálna zrkadlovka pre ‚expertov‘ kvalitou konkuruje najlepším profesionálnym modelom.“ Hoci je kompaktná a ľahká, zrkadlovka EOS 5D Mark II s novo navrhnutým a zdokonaleným celopolíčkovým snímačom CMOS a procesorom DIGIC zhotovuje 4 kvalitné obrázky snímané rýchlosťou 3,9 obrázka za sekundu.

 

 

 

Najlepší poloprofesionálny kompakt roku 2009:

Canon PowerShot G10

Fotoaparát PowerShot G10 je vlajkovou loďou radu kompaktných digitálnych fotoaparátov PowerShot spoločnosti Canon a prvým fotoaparátom v rade G, ktorý ponúka širokouhlé obrázky vďaka objektívu s 5-násobným zoomom (28 mm) a s optickým stabilizátorom obrazu. Porotcovia TIPA ohodnotili fotoaparát PowerShot G10 týmito slovami: „Je veľmi dobre vyrobený a spôsob držania fotoaparátu zabezpečuje jeho dobrú stabilitu.“ PowerShot G10 je skvelý na fotografovanie ostrých nerozmazaných obrázkov krajiny, architektúry a interiérov. Je vybavený snímačom CMOS s rozlíšením 14,7 megapixela a obrazovým procesorom Canon DIGIC 4, čo zabezpečuje kvalitu obrazu vyhovujúcu prísnym nárokom.

 

Najlepší profesionálny objektív roku 2009:

Canon TS-E 17 mm f/4L

Ultraširokouhlý objektív s funkciami tilt a shift TS-E 17 mm f/4L má najširší uhol záberu zo všetkých tilt a shift objektívov na trhu, a porotcovia TIPA boli unesení jeho vynikajúcou kvalitou obrazu: „Objektív Canon TS-E 17 mm f/4L je profesionálnou voľbou na fotografovanie architektúry a krajiny.“

 

 

Najlepšia poloprofesionálna fotografická tlačiareň roku 2009:

Canon PIXMA Pro9500 Mark II

Na porotcov TIPA zapôsobila tlačiareň PIXMA Pro9500 Mark II, ktorá tlačí vo výstavnej kvalite: „Tlačiareň používa systém desiatich samostatných farebných pigmentových atramentov, vrátane matného čierneho a fotografického čierneho. To fotografom umožní tlač na lesklé aj matné médiá s výnimočnou farebnou presnosťou a gamutom bez nutnosti vymieňať zásobníky s atramentom.“ Pridanie možnosti tlače s farebnou hĺbkou 16 bitov na kanál prináša výnimočne jemné gradácie tónov pri tlači farebných aj čiernobielych fotografií veľkosti až A3+ alebo šírky 14".

 

Najlepšia poloprofesionálna HD videokamera roku 2009:

Canon LEGRIA HF S10

High Definition (HD) videokamera novej generácie s pamäťou flash určená pre náročných spotrebiteľov je vybavená širokým radom profesionálnych ovládacích prvkov a funkcií, ktoré nadchli porotu TIPA: „Videokamera LEGRIA HF S10 je vybavená snímačom CMOS 8,0 Mpix Full HD, videoobjektívom Canon HD s 10-násobným optickým zoomom a procesorom DIGIC DV III, kombináciou ktorých vzniká video výnimočnej kvality.“

Neprehliadnite: