Slovanetu v prvom štvrťroku vzrástol prevádzkový zisk o 90 percent

Tlačový servis  /  12. 05. 2009, 00:00

Slovanet udržal pri masívnej expanzii počas uplynulých mesiacov svoje náklady v primeranej miere, čo sa prejavilo na 90 percentnom náraste jeho prevádzkového zisku, tzv. EBITDA. Ten predstavoval 1,168 milióna eur. Kým ostatní významní operátori ohlásili pokles či stagnáciu výnosov, obrat Slovanetu vzrástol o 23 percent na 6,944 milióna eur.

Telekomunikačný operátor Slovanet ukončil prvý štvrťrok 2009 s prevádzkovým hospodárskym výsledom (EBITDA) 1,168 milióna eur, čo je oproti minulému roku nárast až o 90 percent. Výnosy z predaja širokopásmového internetu, ktorému už dominuje predaj optických produktov na vlastnej infraštruktúre operátora, vzrástli o viac než 38 percent – na úroveň 1,445 milióna eur.

 

Aj napriek masívnej expanzii spoločnosti v uplynulých mesiacoch prostredníctvom akvizícií či organického rastu predaja vlastných služieb sa nám podarilo udržať v primeranej miere náklady,“ zdôvodňuje takmer dvojnásobný nárast prevádzkového zisku finančná riaditeľka Slovanetu Marta Rošteková.

 

Obrat spoločnosti presiahol 6,944 milióna eur, čo je o 23 percent viac než vlani. „Naši najväčší konkurenti v posledných dňoch ohlásili klesajúci trend výnosov. Nám sa podarilo správne nastaviť mix segmentov, v ktorých pôsobíme, čo sa prejavuje práve v takýchto ťažkých obdobiach, ako je finančná kríza,“ dodáva Marta Rošteková. Slovanetu sa priaznivo vyvíjali aj ďalšie hospodárske ukazovatele, napríklad pravidelné výnosy z dátových služieb pre firemnú a korporátnu klientelu vzrástli takmer o 18 percent, na 2,462 milióna eur.

Neprehliadnite: