Ericsson pripája vysokorýchlostným optickým káblom po prvýkrát domácnosti v Indii

Tlačový servis  /  12. 05. 2009, 00:00

Technológia optického vlákna od firmy Ericsson (NASDAQ:ERIC) je prvýkrát využitá na pripojenie domácností v Indii k celej škále špičkových dátových, televíznych a komunikačných služieb. Medzníková zmluva s jednou z popredných indických spoločností zaoberajúcimi sa riešeniami manažmentu v budovách, predstavuje prvý krok pre zabezpečenie konektivity miliónom domácností v tomto štáte, ktorý rýchlo smeruje k prosperite.

V komplexe s 3000 jednotkami neďaleko Nového Dillí budú obyvatelia využívať výhody personalizovanej IPTV vo vysokom rozlíšení, služby video-on-demand a ďalších pokročilých služieb v oblasti zábavy. Dátový obsah budú môcť sťahovať rýchlosťou 100 Mbps a pristupovať k Wi-Fi v spoločných areáloch a záhradách komplexu. Vysokorýchlostné riešenie s optickým prístupom od Ericssonu, vrátane Gigabitovej pasívnej optickej siete (GPON), taktiež umožní zabezpečenie automatického osvetlenia, platby účtov za elektrinu a bezpečnostných služieb. Sieť so širokopásmovým prístupom od Ericssonu je otvorené sieťové riešenie, ktoré umožňuje obyvateľom zvoliť si služby podľa vlastného výberu .

 

Na dynamickom trhu v Indii rýchlo rastie dopyt po širokopásmových službách a Gowton Achaibar, prezident spoločnosti Ericsson pre Indiu a Srí Lanku prognózuje, že zavádzanie technológie Fiber-to-the-Home (FTTH) tu bude mať dramatický priebeh.

 

Projektanti nehnuteľností a spoločnosti pre majetkovú správu si uvedomujú, že vysokorýchlostný širokopásmový prístup v domácnosti je to, čo diferencuje pridanú hodnotu,“ hovorí Achaibar. „Dobrá skúsenosť užívateľa, väčšie pohodlie a rozsiahly, rýchlo rastúci telekomunikačný trh - to všetko ukazuje na ohromný potenciál technológie GPON v Indii.“

 

Kontrakt s poskytovateľom služieb správy majetku Radius Synergies je prvou zmluvou spoločnosti Ericsson so zákazníkom v indickom sektore nehnuteľností. AK Singh, predseda a generálny riaditeľ spoločnosti Radius Synergies, hovorí: „Pre indickú ekonomiku to predstavuje veľký úspech a významný vývoj a bez know-how spoločnosti Ericsson v oblasti platforiem a jej prístupu na báze riešení by to nebolo možné uskutočniť. Toto riešenie nám umožňuje ponúknuť obyvateľom kvalitnejší komunikačný zážitok úsporným spôsobom.“

 

End-to-end riešenie s optickým prístupom od Ericssonu zahŕňa systém EDA 1500 GPON, ktorý poskytuje najväčšiu kapacitu na trhu, ako aj riešenia prostredníctvom technológie air-blown fiber a mikrokáblovej technológie. Zmluva taktiež zahŕňa implementáciu, systémovú integráciu, poradenstvo, školenie a služby podpory pre spoločnosť Radius Synergies.

 

Sieť GPON poskytuje konvergované služby pre zákazníkov. Tieto umožňujú celú škálu ponúk operátorov - vrátane hlasových, dátových a video služieb, ako aj služieb aktivácie pripojenej domácnosti, bezpečnosti a riadenia osvetlenia - vďaka prístupovej sieti s podzemným optickým káblom.

 

Neprehliadnite: