Spoločnosť Deloitte štartuje súťaž Technology Fast 50

Tlačový servis  /  12. 05. 2009, 00:00

Spoločnosť Deloitte spustila jubilejný desiaty ročník súťaže Technology Fast 50, ktorá oceňuje najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti v strednej Európe. Motiváciou k prihláseniu sa do súťaže je pre technologické spoločnosti dobrá povesť ocenenia v sektore ako aj v regióne.

„Umiestnenie v rebríčku môže pozitívne ovplyvniť povesť spoločnosti, jej vzťahy so zákazníkmi ako aj s obchodnými partnermi a tiež môže pritiahnuť potenciálnych zamestnancov,“ uviedol Dariusz Nachyla, Partner spoločnosti pre sektor technológií, médií a telekomunikácií v strednej Európe.

 

„Spoločnosť InterWay sa umiestnila v rebríčku Fast 50 už niekoľkokrát. Umiestnenie a ocenenie našej spoločnosti vo Fast 50 je dôkazom toho, že i v malom štáte, akým je Slovensko, sa nájdu firmy, ktoré môžu a vedia súperiť s nadnárodnými spoločnosťami. Úspech našej spoločnosti potvrdzuje, že aj na Slovensku je možné realizovať odvážne plány. Naše umiestnenie vo Fast 50 je zároveň potvrdením dobrých zámerov, snahy a tvrdej práce všetkých zamestnancov,“ uviedol Petr Weber, generálny riaditeľ spoločnosti InterWay, s.r.o.

„Nachádzame sa v rebríčku takmer každý rok a môžem povedať, že aj na základe tohto umiestnenia nás pravidelne oslovujú na spoluprácu rôzne slovenské i medzinárodne spoločnosti. Povedomie o nás sa rozhodne zvýšilo,“ doplnil Radoslav Balajka, generálny riaditeľ spoločnosti Millennium 000, spol. s r. o.

 

Víťazné spoločnosti z minulého roka zažili najvyšší priemerný rast (1 271 %) v histórii súťaže, čo bude iste ťažké zopakovať, nie je to však nemožné. „Aj napriek tomu, že súčasná globálna ekonomická situácia ovplyvnila obchod v celej strednej Európe v poslednom štvrťroku 2008, neočakávame výrazný pokles v priemernej miere rastu spoločností zapojených do súťaže Technology Fast 50,“ odhaduje Nachyla.

 

Očakáva sa, že sektor internetového predaja aj naďalej porastie vďaka pokračujúcemu širokospektrálnemu prenikaniu do domácností v regióne, čo podporuje nákup prostredníctvom internetu. Veľké propagačné spoločnosti zároveň začínajú využívať internetový priestor na reklamu a nové mediálne kanály v rámci snahy osloviť čo najviac klientov a tiež v záujme efektívnejšieho odhadovania marketingových nákladov vzhľadom na kontrolu výdavkov a segmentáciu zákazníkov. „Predpokladáme, že tohtoročné umiestnenie odzrkadlí posun smerom k internetovému sektoru, nakoľko tento poskytuje významné možnosti rastu aj napriek ekonomickej kríze,“ uzatvoril Nachyla.

 

Okrem hlavnej ceny bude spoločnosť Deloitte udeľovať ocenenia v kategóriách Rising Stars a Big 5. Prvá kategória sa týka spoločností, ktorým sa podarilo veľmi rýchlo vybudovať meno, ale nespĺňajú podmienku 5-ročného fungovania spoločnosti. Ocenenie Big 5 je novinkou a sústredí sa na najrýchlejšie rastúce spoločnosti, ktoré presiahli výnosy 25 miliónov EUR v ostatnom sledovanom roku (2008).

 

„Osobitne by som vyzdvihol kategóriu pre začínajúce spoločnosti. Úspech alebo ocenenie pri začiatku podnikania býva najväčším motivátorom pre ďalšiu prácu. Alebo aspoň zadosťučinením za prebdené noci,“ dodal Radoslav Balajka.

 

Online registrácia a podmienky účasti nájdete na regionálnej webovej stránke súťaže Fast 50 www.deloitte.com/fast50ce. Ukončenie súťaže je tento rok naplánované na 10. júla 2009. Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch budú víťazi regionálneho kola automaticky nominovaní do európskej súťaže známej ako Technology Fast 500 EMEA.

 

„Fast 50 je výnimočná aktivita spoločnosti Deloitte umožňujúca rozvíjajúcim sa firmám zviditeľniť v priestore EU, resp. celého sveta. Prínosom Fast 50 pre našu spoločnosť je chuť a snaha postúpiť ďalej, rozvíjať a rozširovať sa na nové trhy. Rovnako dôležitá je i dôvera našich klientov a partnerov, ktorá je týmto ocenením umocnená,“ dodal Petr Weber.

 

Neprehliadnite: