HEJ.SK INFORMUJE: ZáHRADNýM HITOM Sú žIVé PLOTY A TRáVNIKY

Tlačový servis  /  07. 05. 2009, 00:00

S príchodom prvých slnečných dní zaznamenal najväčší slovenský internetový obchod HEJ.sk výrazný záujem o záhradnú techniku, pričom na prvých miestach sa pohybujú nožnice na živé ploty, kompostéry a trávne frézy.

V priebehu prvých dvoch aprílových týždňov zaznamenal internetový obchod HEJ.sk v sekcii ZÁHRADA celkový nárast predaja o 72% oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Zákazníci sa zaujímajú predovšetkým o nožnice na živé ploty (nárast o 225%), kompostéry (nárast o 125%) či trávne frézy, ktorých sa za prvých 14 dní v apríli tohto roka predalo o 145% viac ako za celý marec 2009.


“V posledných niekoľkých rokoch sledujeme každoročne narastajúci záujem o sortiment určený na údržbu okrasných záhrad, čo pripisujeme predovšetkým zvyšujúcemu sa počtu rodinných domov v mestách a ich okolí. Ich obyvatelia často trávia svoj voľný čas starostlivosťou o záhradu a celkové okolie domu.”, uvádza Jitka Součková, marketingová manažérka HEJ.sk.

 

V apríli takisto prudko stúpol predaj sáun a to až sedemnásobne oproti predchádzajúcim mesiacom - za prvých 14 aprílových dní bol počet predaných sáun o 133% vyšší, ako celkový počet za prvé 3 mesiace roka 2009.

Neprehliadnite: