S DVOMA NOVÝMI DIGITÁLNYMI VIDEOKAMERAMI SA SPOLOČNOSŤ SAMSUNG VÝRAZNE ZAMERIAVA NA ERGONÓMIU

Tlačový servis  /  07. 05. 2009, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics Co. Ltd. oznámila uvedenie modelov SMX-C14 a SMX-C10, dvoch nových, ergonomických a kompaktných digitálnych videokamier s výnimočným dizajnom a skvelým štýlom. Nové modely SMX-C14 a SMX-C10 sa vyznačujú aj štýlovým dizajnovým konceptom Samsung Crystal Design, ktorý sa po prvýkrát objavil pri plochých HD televízoroch tejto značky. Koncept Crystal Design je charakteristický farbou prirodzene implementovanou do čierneho tela zariadenia, čo tvorí veľmi atraktívny krištáľový vzhľad.

Modely SMX-C14 a SMX-C10 sú ideálne pre aktívnych spotrebiteľov a ponúkajú ohromujúci 10x optický transfokátor so stabilizátorom Hyper Image Stabilization, ktorý napomáha výrazne eliminovať rozmazanie scén. Obidve videokamery sú vybavené 230 000-bodovým, sklopným a širokouhlým LCD displejom s uhlopriečkou 2,7 palca, ktorý umožňuje užívateľom bez problémov zamieriť videokameru na požadovaný objekt a po nasnímaní si prezerať zhotovené zábery. Podobne ako Full HD model HMX-R10, aj nové modely SMX-C14 a SMX-C10 sú vybavené objektívom Samsung Active Angle Lens. Unikátny dizajn napomáha znižovať únavu vďaka tomu, že videokameru je možné uchytiť oveľa pohodlnejším spôsobom, ktorý výrazne znižuje namáhanie zápästia a ramena. Na rozdiel od tradičných videokamier, toto pohodlnejšie uchytenie odstránilo LCD displej zo zorného poľa užívateľa, vďaka čomu môže počas snímania neustále udržiavať očný kontakt so snímaným objektom.

 

"SMX-C14 a SMX-C10 sú skutočne unikátne modely, čo má na svedomí hlavne pútavý dizajnový koncept Crystal Design,” povedal Sang Ryong Kim z oddelenia Camcorder Business Team spoločnosti Samsung Electronics. “Okrem toho, že sú veľmi kompaktné, ergonomické a štýlové, ponúkajú aj množstvo pokročilých, ale stále jednoducho použiteľných funkcií, ktoré povzbudzujú užívateľov k tomu, aby integrovali snímanie videa do svojho každodenného digitálneho života,” dodal.

 

Nový model SMX-C14 je vybavený 16 GB internou flash pamäťou Samsung a slotom pre pamäťovú kartu typu SD/SDHC. Vďaka kompresii H.264, ktorá výrazne predlžuje čas snímania videa v štandardnom rozlíšení, môžu užívatelia nahrať viac ako šesť hodín videa v najvyššej kvalite Super Fine Mode priamo do zabudovanej 16 GB pamäte. Model SMX-C10 nie je vybavený internou pamäťou a využíva pamäťové karty typu SD/SDHC. Obidva modely SMX-C14 a SMX-C10 ponúkajú výrazne predĺženú výdrž batérie a na jedno nabitie môžete snímať až dve hodiny a štyridsať minút záznamu.

 

Modely SMX-C14 a SMX-C10 sú vybavené aj aplikáciou na strihanie videa s názvom intelli studio. Zabudovaná aplikácia intelli-studio umožňuje užívateľom pripojiť videokameru k akémukoľvek počítaču prostredníctvom USB rozhrania, strihať a prehrávať video bez potreby inštalácie podporného softvéru. Intelli-studio taktiež umožňuje nahrávať (upload) videá na populárne webové stránky zamerané na zdieľanie video obsahu. Pohodlie pri využívaní funkčnosti modelov SMX-C14 a SMX-C10 zabezpečuje jedinečné tlačidlo pre “upload” videa, ktoré vytvorí priame pripojenie k službe YouTube™, čím ešte viac znižuje počet potrebných krokov na zdieľanie nasnímaného materiálu. Okrem toho umožňujú nové modely vykonávať základné strihové úkony, medzi ktoré patrí aj možnosť rozdeľovať a spájať videosekvencie.

 

Spoločnosť Samsung vylepšila zároveň celkový zážitok zo snímania niekoľkými unikátnymi funkciami, vrátane časovaného nahrávania, animovaných náhľadov a praktického systému dobíjania. Časované snímanie umožňuje užívateľom naprogramovať videokameru tak, aby v prednastavenom intervale nasnímala jeden záber za jednu, tri, päť, desať, pätnásť alebo tridsať sekúnd. Časované nahrávanie je užitočné napríklad pri extrémne dlhých snímaniach, takže napríklad, snímanie pohybu oblakov počas slnečného dňa sa zmení na príjemné, jednoduché a kratučké video.

 

Funkcia animovaných náhľadov zjednodušuje spôsob vyhľadávania videoklipov pri modeloch SMX-C14 a SMX-C10. Každý videoklip uložený v zariadení reprezentuje malý náhľad na LCD displeji. Pri rolovaní v knižnici videí sa každý náhľad po označení užívateľom v krátkosti prehrá. Modely SMX-C14 a SMX-C10 sú vybavené aj praktickým dobíjacím systémom. Užívatelia môžu dobiť batériu pripojením kamkordéra k dodávanému sieťovému adaptéru alebo pripojením k počítaču prostredníctvom USB konektora.

 

Modely SMX-C14 a SMX-C10 budú od mája dostupné v európskych a ázijských krajinách.

Neprehliadnite: