Biely dom už používa aj Facebook, MySpace a Twitter

Martin Tomšík  /  05. 05. 2009, 09:05

Biely dom až donedávna využíval štvoricu známych služieb ako YouTube, Flickr, iTunes a Vimeo. Aktuálne sa však v rámci projektu "Whitehouse 2.0" zaregistroval aj na Facebook, MySpace a Twitter. Na týchto populárnych stránkach má už obrovský počet fanúšikov.

Oficiálny blog Bieleho domu nedávno informoval o tom, že sa jeho zamestnanci zaregistrovali na populárnych stránkach Facebook, MySpace a Twitter. Informujú hlavne o dianí priamo v kancelárii prezidenta USA, ale aj o aktuálnych novinkách.

Doteraz sa aktuálne fotografie z Bieleho domu nachádzali na stránkach Flickr.com, videá zasa na Vimeo.com a YouTube.com, hudba bola prezentovaná prostredníctvom iTunes.com.

Na komunitnom portáli Facebook.com, ktorý používa denne niekoľko miliónov užívateľov, má pracovisko prezidenta USA už viac ako 165 000 fanúšikov. Ich počet sa neustále zvyšuje a v priebehu desiatich minút sme zaznamenali nárast až o 200 nových fanúšikov.

MySpace.com bol až donedávna najnavštevovanejším komunitným portálom v Amerike. Predbehol ho však Facebook. Biely dom má aj na tejto stránke už viac ako 177 tisíc priateľov.

Twitter.com používa tiež veľký počet ľudí a aj tu má kancelária prezidenta USA svoj účet. Portál slúži na aktuálne zdieľanie stavu a názorov (statusov), prípadne na ňom informujú o novinkách. Tu má Biely dom cez 37 tisíc nasledovníkov (followerov).

V Amerike je teda projekt "Biely dom 2.0" pomerne úspešný. Na Slovensku sa zatiaľ s projektami Úrad vlády Slovenskej republiky 2.0 alebo Prezidentský palác 2.0 tak skoro asi nestretneme.

Zdroje: content.usatoday.com a whitehouse.gov

Neprehliadnite: