Cisco rozširuje služby v oblasti bezpečnosti a predstavuje softvér ako službu pre podnikovú spoluprácu

Tlačový servis  /  03. 05. 2009, 00:00

Cisco rozšírilo nástroje pre zabezpečenie sieťovej infraštruktúry a bezpečnostné služby o nové riešenia, ktoré podnikom poskytujú efektívnejšiu spoluprácu, a to aj v prostrediach s vysokou mierou mobility a interaktivity medzi zamestnancami a obchodnými partnermi. Spoločnosť predstavila svoje nové riešenia na konferencii RSA v San Franciscu v čase, keď kolaboračné a mobilné technológie definujú ako, kedy a kde sa realizujú podnikateľské aktivity. Vzhľadom k tomu, že komerčné organizácie rozširujú sieťovú konektivitu za hranice svojich sídiel, musia venovať väčšiu pozornosť aj kvalitnejším spôsobom ochrany svojej komunikácie a firemných dát.

Naši zákazníci pracujú v prostrediach, v ktorých je spolupráca pomocou internetu absolútnou samozrejmosťou. Takáto otvorená spolupráca síce podporuje inovácie a podnikanie, ale je tiež terčom útokov kriminálnych skupín, ktoré neustále objavujú nové spôsoby zneužívania internetového prostredia. Naši špecialisti sa snažia čo najviac obmedziť tieto riziká vyplývajúce z kolaboratívneho využívania sietí a hľadajú dokonalejšie bezpečnostné nástroje. Nové bezpečnostné produkty spoločnosti Cisco sú odpoveďou na toto hľadanie. Nielenže umožňujú lepšiu spoluprácu, ale sú aj mimoriadne škálovateľné. Začlenením technológie Global Correlation do IPS riešení Cisco prepojilo inteligenciu svojich produktov s bezpečnostnými politikami, vďaka čomu je možné získavať telemetrické dáta z oblasti bezpečnosti a zasahovať proti útokom v reálnom čase,” povedal bezpečnostný manažér spoločnosti Analyst International, James Small.

 

Lepšie zabezpečenie

Súčasné podnikové aplikácie, sociálne média, využívanie softvéru ako služby a nasadzovanie bezdrôtových technológií sú čoraz populárnejšie a vytvárajú nové modely podnikania. Sú ale i ľahším cieľom pre rôzne typy útokov, ktoré tiež prechádzajú inováciou a  oproti minulosti sú oveľa nebezpečnejšie a agilnejšie. Práve na tieto hrozby reaguje spoločnosť Cisco portfóliom nových bezpečnostných nástrojov.

Jedným z nich je Cisco Security Cloud Services. Ide o službu, ktorá poskytuje zabezpečenie sieťovej infraštruktúry. Sprístupňuje Cloud Networking aj pre podnikové siete. Firmám tak poskytuje vysoko bezpečnú platformu pre spoluprácu. Cisco Security Cloud Services dopĺňa aj nedávno uvedený produkt Cisco IronPort Hosted Email Security Services, ktorého súčasťou je široké portfólio bezpečnostných služieb integrovaných do produktov spoločnosti Cisco.

Ďalším novým nástrojom je Cisco IPS Software 7.0, ktorý je postavený na technológii Global Correlation pre IPS, využívajúcej výkonný systém ochrany pred elektronickými hrozbami. Tá dokáže vytvárať adekvátnu ochrannú akciu na základe globálne získavaných dát z obrovského počtu bezpečnostných zariadení. Extrahuje z nich potrebné znalosti pre ochranu siete a posúva ich do zariadení v bezpečnostnej infraštruktúre firmy. Vďaka technológii Global Correlation je Cisco IPS 7.0 až dva razy efektívnejšie a podstatne pohotovejšie než tradičné IPS systémy postavené na signatúrach.

Rozšírený je tiež Cisco ASA 5500 Series 8.2 Software z rodiny bezpečnostných zariadení Cisco Adaptive Security Appliance, ktorý slúži na zvýšenie komplexnej bezpečnosti podnikových pobočiek všetkých veľkostí. Produkty Cisco ASA boli rozšírené o služby Botnet Traffic Filter pre identifikáciu infikovaných klientov a IPS riešenie pre malé a stredné podniky. Okrem toho poskytujú aj lepšie možnosti vzdialeného prístupu bez nutnosti používať osobitného klienta. Spoločnosť Cisco v súčasnosti ponúka podporu pre najširšie spektrum platforiem, operačných systémov a koncových zariadení.

 

Návod ako na to

Cisco ďalej predstavilo referenčnú bezpečnostnú architektúru Cisco SAFE, ktorá obsahuje overené návody a odporúčania, ako majú podniky plánovať, navrhovať a nasadzovať sieťové bezpečnostné riešenia v rôznych častiach infraštruktúry – v sídlach, na rozhraní firemnej siete a internetu, na vzdialených pobočkách či dátových centrách.

Návody umožňujúce podnikom vytvárať jednotné systémy pre zníženie bezpečnostných rizík a nákladov prostredníctvom firemných a technologických stratégií obsahujú aj služby Cisco Information Technology Governance, Risk Management a Compliance Security Assessment Services. Organizáciám umožňujú nájsť rovnováhu medzi potrebami spolupráce a zdieľania informácií na jednej strane a potrebami zachovávať súkromie a riadiť prístup k informáciám na strane druhej. Takisto uľahčujú správu rozdielnych bezpečnostných nástrojov. Riešenie Compliance Security Assessment Services umožňuje organizáciám vytvoriť jednotný systém bezpečnostných nástrojov. Ponúka komplexné ohodnotenie firemných bezpečnostných politík a architektúry, porovnáva ich s predpismi, identifikuje nedostatky a navrhuje spôsoby na ich elimináciu.

 

Všetko ako služba

Spoločnosť Cisco taktiež ohlásila novú architektúru pre poskytovanie softvéru ako služby (SaaS) v oblasti kolaboratívnych aplikácií založených na platforme Cisco WebEx. Vďaka bezpečným a škálovateľným produktom Cisco WebEx Collaboration Cloud a Cisco ASR 1000 Series Aggregation Services Routers prináša výhody Cloud Networkingu i do firemných sietí. Cisco odhaduje, že hodnota globálnych trhových príležitostí v tejto oblasti predstavuje 34 miliárd USD.

Nový produkt Cisco WebEx Collaboration Cloud pre SaaS vychádza z účelovo vybudovanej siete určenej na poskytovanie bezpečného a spoľahlivého kolaboratívneho prostredia firmám. Táto globálne zálohovaná infraštruktúra pre optimálne rozloženie záťaže využíva inteligentné smerovanie založené na polohe, prenosovej kapacite a dostupnosti . Poskytuje dátové, audio a video kolaboratívne služby vrátane konferencií, instant messagingu a tímových priestorov. Prostredníctvom ôsmich globálnych dátových centier denne sprostredkuje viac než 200 000 WebEx mítingov, pri spoľahlivosti 99,99 percenta.

 

 

Informácie o bezpečnostných riešeniach: http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_042109.html

 

Ďalšie informácie o aplikáciách pre SaaS:   http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_042109b.html

 

Viac informácií o bezpečnej podnikovej spolupráci:

Informácie k Cisco WebEx Collaboration Cloud:

Viac o Cisco WebEx Collaboration Cloud Activity Map:

Neprehliadnite: