HP Workstation znovu na scéne

Tlačový servis  /  03. 05. 2009, 00:00

Nie náhodou sa značka Hewlett-Packard pravidelne ocitá na prvých miestach predajných rebríčkov notebookov, stolových počítačov a pracovných staníc. Dôkazom toho je produktový rad HP "Z" Workstation, ktorý spoločnosť predstavila vo svetovej premiére. Inovovaná kategória pracovných staníc sa môže pochváliť ojedinelým výkonom, prístupnou cenou a praktickosťou v novom elegantnom dizajne.

Modely HP Z800, HP Z600 a HP Z400 Workstations sú vyvrcholením viac ako dvadsiatich dizajnových inovácií HP. "HP ponúka prvú pracovnú stanicu, ktorá je plne modulárna, dá sa jednoducho a plne rozobrať a zložiť bez použitia nástrojov," uviedol Petr Trešl, marketingový riaditeľ Divízie osobných počítačov. "Prvé štúdie ukazujú, že HP ´Z´ Workstations sa samé zaplatia v prekvapivo krátkej dobe vďaka svojmu výkonu a produktivite."

Kto pracuje s Workstation? Napríklad tvorcovia filmu Kung Fu Panda

HP Workstations predovšetkým spĺňajú predstavy najnáročnejších užívateľov, požadujúcich predovšetkým výkon: grafikov, vysielacích štúdií, návrhárov dizajnu (CAD), strojárov, zdravotníkov, finančníkov a tvrdých mužov v teréne pri ropnom a plynovom prieskume. A tu je praktická ukážka: celý svet bol doslova unesený revolučnou animáciou, použitou pri natáčaní minuloročnej letnej filmovej novinky Kung Fu Panda, majstrovské kombinácie výtvarnej kreativity štúdia DreamWorks Animation a technológie HP.

"S pomocou HP sú teraz naši animátori schopní vytvárať také filmy, ktoré by ste si ešte v minulom roku nevedeli ani predstaviť," uviedol pri príležitosti premiéry filmu výkonný riaditeľ DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg. A práve na HP Workstation štúdio pracuje.

Workstation inšpirujú aj renomovaných dizajnérov

Rad "Z" ponúka tiež dizajn, ktorým sa inšpirovali návrhárski lídri z BMW Group DesignworksUSA. "Pri otvorení dverí nového BMW Z4 a pri pohľade na bočný panel novej HP ´Z´ Workstation máte ten istý pocit estetiky a inovácie zvonku aj zvnútra," dodáva prezidentka BMW Group DesignworksUSA, Verena Kloos.

Tri modely radu Workstation prinášajú všetko, čo zákazník požaduje

HP Z800 Workstation je najvýkonnejšia rozšíriteľná stanica pre užívateľov pracujúcich s aplikáciami, ako je 3-D animácia, digitálne strižne videa, ropný a plynový prieskum a lekárske snímky.

HP Z600 Workstation je navrhnutá s ohľadom na životné prostredie a ponúka vysoký výkon odborníkom vo videoprodukcii, financiách a CAD.

HP Z400 Workstation je vo svojej triede najlepšia pracovná stanica ponúkajúca špičkový výkonný procesor Intel, ktorá za prijateľnú cenu vyhovuje profesionálom na strihanie videa, fotografom, dizajnérom a technikom.

Prínosy HP

Užívatelia HP Workstations môžu využívať výhody precízneho vyladenia od HP:

  • pre dosiahnutie stability pre svojich zákazníkov certifikuje HP ovládače pre bežne používané aplikácie od výrobcov, ako sú Adobe, Autodesk, CATIA, Dassault, Revit, Siemens a SolidWorks;

  • každá HP Workstation prechádza vyhláseným testovacím procesom kvality HP, ktorý ide ďaleko za rámec bežného priemyslového testovania;

  • HP ponúka viac možností ako akýkoľvek iný výrobca, s najširším rozsahom možností a konfigurácií, od výberu grafických kariet a monitorov po možnosť voľby ľubovoľného operačného systému.

    Rozobrať a zložiť všetko - zvládne v pohode malé dieťa

    Vďaka prepracovanej a pritom celkom jednoduchej konštrukcii môže s dielmi manipulovať aj malé dieťa, a to bez akéhokoľvek nástroja. Dôkaz? Umiestili sme ho na YouTube – malé dievčatko hravo zvláda demontáž a opätovné zloženie Workstation bez jediného zádrheľa: http://www.youtube.com/watch?v=VJ5KJVCc5C4&feature=email.

Ceny a dostupnosť

Dostupnosť nového radu HP "Z" Workstation je celosvetovo 6. apríla, doporučená cena je od 1,538 EUR pre HP Z800 Workstation; 1,292 EUR pre HP Z600 Workstation a 745 EUR pre HP Z400 Workstation. Pre viac informácií navštívte, prosím: www.hp.com/personalagain

Neprehliadnite: