Firefox 3.5 beta 4 prináša nové funkcie

Martin Tomšík  /  29. 04. 2009, 08:56

Spoločnosť Mozilla uvoľnila už štvrtú beta verziu pripravovaného Firefoxu 3.5. Zmeny sa týkajú niektorých hlavných funkcií, zvýšená bola aj stabilita, nechýba tiež rýchlejšie načítavanie stránok.

Po vydaní Firefoxu 3.0.10 spoločnosť Mozilla uvoľnila k stiahnutiu aj testovaciu beta verziu pripravovaného Firefoxu 3.5. V poradí ide už o štvrtú testovaciu verziu, ktorá prináša užívateľom možnosť vyskúšať si tie funkcie, na ktoré sa môžu tešiť vo finálnej verzii.

Medzi hlavné novinky patrí zlepšenie režimu Súkromné prehliadanie, pribudla aj nová funkcia, ktorá dokáže otvoriť naposledy zatvorené okná (zložka História - Nedávno zatvorené okná). Upravené bolo aj okno na nastavenie ukladania histórie, taktiež sa zlepšil spôsob jej mazania, kde je možné si aktuálne nastaviť aj obdobie, ktorého história má byť zmazaná (obdobie poslednej hodiny, dvoch hodín, štyroch hodín, jedného dňa...).  Zrýchlené má byť vraj načítavanie stránok ako aj reakcie používateľského prostredia.

Testovacia verzia prehliadača je dostupná v rekordnom počte jazykov, ktorých je 70 a nechýba medzi nimi ani slovenčina a čeština. Dostupné sú aj poznámky k vydaniu a Firefox 3.5 beta 4 si môžete stiahnuť pre operačné systémy Microsoft Windows, Linux a Mac OS X.

Zdroj: tcmagazine.com

Neprehliadnite: