LG Viewty je späť a lepší ako kedykoľvek predtým

Tlačový servis  /  28. 04. 2009, 00:00

LG Electronics, tretí najväčší výrobca mobilných telefónov na svete, predstavil Viewty Smart (LG-GC900), úplne nový telefón s fotoaparátom a s inteligentným režimom fotografovania, ktorý zjednodušuje zachytenie scény pomocou automatickej analýzy a adekvátneho nastavenia fotoaparátu.

Viewty Smart je následníkom prvého LG Viewty, ktorého sa predalo viac ako 6,5  miliónov kusov. Nástupca ponúka  mnoho vylepšených funkcií a inteligentný režim fotenia. Medzi najzaujímavejšími vlastnosťami nového mobilného telefónu patrí 8-megapixlový fotoaparát s citlivosťou až 1600 ISO, celodotykový WGA displej s vyšším rozlíšením, rýchlejší obrazový procesor a užívateľsky prívetivé intuitívne rozhranie S-Class, ktoré získalo veľký ohlas už v telefóne LG ARENA.

 

LG Viewty Smart je fotomobil, s ktorým užívateľ vďaka moderným funkciám urobí vysoko kvalitné fotografie, bez toho, aby sa musel zaťažovať zložitým nastavením v menu,“ povedal Vít Šubert, výkonný riaditeľ LG Electronics CZ .

 

Inteligentný režim fotografovania a pokročilé funkcie fotoaparátu

Jednou z hlavných výhod LG Viewty je jeho inteligentný režim fotografovania, ktorý automaticky analyzuje fotografovanú scénu, pozadie a svetelné podmienky a porovnáva ich so siedmimi predprogramovanými scenármi, aby dosiahol perfektné snímky vo všetkých situáciách. Tato vlastnosť, doteraz ojedinelá aj u samostatných high-endových kompaktných digitálnych fotoaparátov, sa vôbec prvý krát objavuje u fotoaparátov v mobiloch a pochváliť sa ňou môže len LG. Tento režim, inak tiež zvaný Shot Mode, celkom eliminuje potrebu skontrolovať nastavenie pred stlačením spúšte a poskytuje dokonca okamžitú spätnú väzbu, ktorá presne ukazuje, ako prístroj analyzuje konkrétnu scénu v reálnom čase.

 

S 8-megapixlovým rozlíšením sú snímky z LG Viewty Smart vhodné nielen pre zdieľanie na internete, ale tiež dostatočne ostré pre tlač a zarámovanie. S maximálnym nastavením 1600 ISO sa dá teraz zábery, predtým považované za príliš slabé alebo tmavé, zachytiť aj bez blesku. LG Viewty Smart pridáva niekoľko nových funkcií fotoaparátu, vrátane multidetekcie tváre a nahrávanie videa v DVD kvalite. Prináša tiež ďalšie dokonalé vlastnosti a funkcie, známe z predchádzajúcich modelov LG. Patrí medzi ne Touch Shot, Art Shot, Beauty Shot, Panorama Shot a Continuous Shot.

 

Užívateľské rozhranie S-Class rozšírilo funkcie fotoaparátu

S Viewty Smart je jednoduché využiť užívateľské rozhranie 3D S-Class, ktoré malo premiéru v telefóne LG ARENA, uvedenom na trh v marci tohto roku. LG ušilo rozhranie S-Class pre Viewty Smart presne na mieru s voľbami priamo na obrazovke pre okamžité prepínanie režimov fotografovania a náhľadmi, ktoré zobrazujú nedávno vytvorené snímky bez nutnosti prepínania do fotogalérie. LG Viewty Smart poskytuje aj jednoduchší spôsob priblíženia alebo oddialenia: stačí pohybovať prstom v smere hodinových ručičiek pre priblíženie a v protismere pre oddialenie, rovnako ako otáčaním zoom krúžku na SLR fotoaparátu.

 

LG Viewty Smart je optimálny aj pre zdieľanie fotografií. Jeho široký a ostrý 3palcový WVGA displej ponúka plné rozlíšenie 800 x 480, ktoré je ideálne pre sledovanie každého detailu fotky alebo filmu. So sieťou 7,2 Mbps HSDPA a Wi-Fi kompatibilitou sa dá rýchlym širokopásmovým pripojením nahrať snímky na internetové servery. S geotaggingom na báze A-GPS môžu priatelia dokonca vidieť presné miesto, kde bola fotografia urobená. Na Viewty Smart sa dá rovnako ukladať fotky do jeho 1,5GB vnútornej pamäte alebo na MicroSD karty s kapacitou až 32 GB.

 

LG Viewty Smart je so svojou hrúbkou iba 12,4 mm najtenším 8-MP fotoaparátom v telefóne, ktorý je na trhu k dispozícií, a vojde sa tak do každého vrecka. Hoci s jeho úžasným dizajnom ho len málokto bude chcieť skrývať.


LG Viewty Smart bude k dispozícii prostredníctvom operátorov v Európe od mája 2009 a neskôr bude uvedený aj na ostatné trhy vo svete. S veľkou pravdepodobnosťou sa oficiálne objaví aj v českých a slovenských obchodoch za cenu okolo 430 EUR.

Neprehliadnite: