HP ako prvý dodávateľ na svete ponúka infraštruktúru pre automatizované dodávky služieb v dátových centrách

Tlačový servis  /  28. 04. 2009, 00:00

Spoločnosť HP predstavila nové riešenia v rámci svojho portfólia Adaptive Infrastructure (AI). Tieto riešenia zásadne menia doterajšie zvyklosti používania technológií pre poskytovanie podnikových služieb a zároveň znižujú celkové náklady na infraštruktúru i zložitosť dátových centier.

HP BladeSystem Matrix (Matrix) je prvá konvergovaná platforma softvéru, serverov, dátových úložísk a sieťových prvkov, ktorá automatizuje poskytovanie služieb v dátovom centre. K rýchlemu návrhu, nasadeniu a optimalizácii aplikačnej infraštruktúry slúži jednotné rozhranie pre správu HP Matrix Orchestration Environment.

Kombinácia týchto produktov vytvára integrovaný fond prostriedkov, ktoré fungujú vo fyzických i virtuálnych prostrediach a vytvárajú prvú infraštruktúru, ktorá je skutočne pripravená na podnikové požiadavky.

Tato výkonná kombinácia dramaticky zjednodušuje zložité úlohy v rámci infraštruktúry, ako napríklad obnovenie po zrútení, plánovanie kapacity, konsolidáciu a prideľovanie prostriedkov. Vďaka tomu spoločnosti môžu ušetriť takmer 80 % prevádzkových nákladov. Vložená investícia sa im vráti už za osem mesiacov a v priebehu troch rokov môžu očakávať viac ako 300 %-nú návratnosť investície.(2)

Matrix IT prostredníctvom samoobslužného portálu poskytuje riaditeľom ľahko použiteľné nástroje na urýchlenie prideľovania infraštruktúry aplikáciám. Prideľuje prostriedky dynamicky, takže umožňuje reagovať na potreby podniku rádovo iba o minúty, a nie týždne, či mesiace, ako to bolo obvyklé doteraz. Prostriedky sa podľa potreby priraďujú jednotlivým požiadavkám a po dokončení každej požiadavky na službu sa vracajú späť do fondu, čo optimalizuje využitie infraštruktúry.

Spoločnosť HP tiež uviedla niekoľko ďalších ponúk, ktoré majú zvýšiť flexibilitu podnikovej infraštruktúry: riešenie HP LeftHand P4000 SAN, balík HP StorageWorks SB40c so softvérom P4000 Virtual SAN Appliance, produkt HP StorageWorks 600 Modular Disk System a služby HP Insight Capacity Advisor Virtualization Services.

Zákazníci majú čoraz väčší záujem o riešenia dátových centier s vlastnosťami adaptabilnej infraštruktúry, ako je výrazná ekonomická výhodnosť prevádzky, sledovanie nákladov podľa aplikácií a skutočne dynamická správa kapacity“, povedal Mark Potter, senior viceprezident, Infrastructure Software and Blades, HP. „Ucelená technológia Matrix celkom mení pravidlá hry, lebo infraštruktúra, postavená na tejto platforme, je schopná bežať tempom podniku a nijako nebrzdiť jeho bežnú prevádzku.“

Zásadná zmena ekonomickej stránky, jednoduchosti a flexibility IT

HP BladeSystem Matrix je prvá integrovaná platforma softvéru, serverov, dátových úložísk a sieťových prvkov, ktorá zákazníkom umožňuje získať výhody konvergovaného systému, bez potreby nahradiť existujúce vybavenie dátového centra.

Benefity, ako sú konsolidácia sieťového vybavenia v pomere štyri k jednej, alebo 45 %-ná úspora nákladov na hardvér a softvér, zaručujú skorú návratnosť investície.(1)

Platforma Matrix je založená na portfóliu HP BladeSystem, takže zákazníkom ponúka výhody sofistikovanej správy napájania. IT oddelenie bude vďaka technológii HP Thermal Logic potrebovať o tretinu menej energie, a navyše môže presne zaznamenávať históriu využívania energie. Zákazníci môžu uvoľniť až 50 % kapacity okruhov v dátovom centre, ktoré boli predtým nadbytočne rozdelené kvôli nevyhnutnosti energetických rezerv.(3)

Navyše, automatický pracovný tok s prideľovaním na základe šablón zvyšuje produktivitu a obmedzuje množstvo chýb, pretože odstraňuje ručné kroky a napomáha koordináciu medzi technologickými tímami. Skracuje čas, potrebný na dodanie požadovanej služby z dní len na minúty.

Platforma Matrix je k dispozícii prostredníctvom služby prispôsobenia a integrácie HP Factory Express, ktorá zahŕňa implementáciu na mieste u zákazníka a riadenie projektu pre hladké nasadenie. V závislosti na raste podnikových potrieb sa jediné prostredie Matrix dá ľahko rozšíriť až na celkový počet 1 000 systémov.

Totálna konvergencia

Súčasťou platformy Matrix sú nové moduly HP Virtual Connect 8Gb Fibre Channel a Virtual Connect Flex-10 Ethernet – prvá prepojovacia technológia na trhu, ktorá dokáže rozdeliť prenosové pásmo 10Gb ethernetového portu medzi štyri sieťové rozhrania, čím šetrí výdavky na ďalšie sieťové vybavenie. Zákazníci, ktorí pre servery s virtuálnymi počítačmi využijú HP Virtual Connect Flex-10, môžu ušetriť až 55 % výdavkov na sieťové vybavenie.(4)

Ponuku Virtual Connect HP rozširuje o niekoľko noviniek:

  • Funkcia rozhrania Virtual Connect na stohovanie niekoľkých skríň umožňuje prepojiť štyri skrine do jedinej domény VC, čím sa počet ethernetových káblov zníži na dva pre každú skriňu.

  • HP Virtual Connect Enterprise Manager v1.30, súčasť prostredia HP Matrix Orchestration Environment, zjednodušuje prepojenie LAN a SAN medzi stovkami skríň HP BladeSystem. Tento softvér slúži ako centrálna konzola pre správu konfigurácií na základe skupín a rýchle prideľovanie, presúvanie a prepojovanie serverových pripojení k sieti až pre 200 virtuálnych domén.

HP definuje budúcnosť dátových úložísk: štandardizované úložisko

Svojimi najnovšími úložnými produktmi HP zákazníkom umožňuje využívať kapacitu zariadenia akéhokoľvek výrobcu kdekoľvek v sieti a urobiť z nej jediný fond zdieľaného úložiska. Okrem toho HP poskytuje niekoľko vrstiev úložiska na štandardnej platforme.

  • Nové riešenia HP LeftHand P4000 SAN ponúkajú škálovateľnú architektúru s funkciami replikácie dát a automatickým vyvažovaním objemov dát naprieč všetkými úložnými prostriedkami. Administrátori môžu ekonomicky výhodne sprevádzkovať zdieľané úložiská vo virtuálnych prostrediach a pritom použiť existujúce infraštruktúry.

  • Balíček HP StorageWorks SB40c so softvérom P4000 Virtual SAN Appliance je prvé vysoko dostupné riešenie zdieľaného úložiska v rámci virtualizovanej infraštruktúry blade serverov.(5) Poskytuje škálovateľnú úložnú sieť SAN, ktorá sa dá nasadiť v rámci HP BladeSystem. V prípade rýchleho rastu úložných potrieb ju možno rozšíriť naprieč niekoľkých skríň s blade servermi.

  • HP StorageWorks 600 Modular Disk System (MDS600) poskytuje priamo pripojené úložisko (DAS) pre HP BladeSystem. Zákazníkom umožňuje alokovať akékoľvek množstvo jednotiek akémukoľvek serveru, s nákladmi nižšími až o 70 % a hustotou vyššou o 230 %, než tradičné DAS.(1) Úložiská môžu byť alokované každému blade serveru podľa potreby, s možnosťou rýchle a ľahko zmeniť konfiguráciu bez presúvania káblov.

Virtualizácia obohatená o špičkovú kombináciu služieb a softvéru

Služby HP Insight Capacity Advisor Virtualization Services zákazníkom pomôžu vyhodnotiť, naplánovať a navrhnúť ideálne virtuálne prostredie. Spájajú mnohoročné odborné skúsenosti HP v oblasti virtualizácie s konsolidačným softvérom HP Insight Capacity Advisor, ktorý umožňuje identifikovať najlepší prístup k zníženiu rizika výpadku, zvýšenie odozvy a maximalizáciu návratnosti investície do virtualizovanej inštalácie.

Ďalšie informácie k ohláseným novinkám sú k dispozícii v online press kite na webe www.hp.com/go/ConvergeEverything.
 

 


(1) Na základe interných testov HP.

(2) Na základe analýzy trojročnej návratnosti investície a celkových nákladov na vlastníctvo pomocou nástroja HP/Alinean HP Insight Dynamics – VSE Suite for HP ProLiant Servers ROI Calculator pri konsolidácii 320 rackových serverov na 64 blade serverov v rámci platformy HP BladeSystem Matrix.

(3) Analýza HP. V porovnaní s podobne nakonfigurovanými rackovými servermi.

(4) Porovnanie vychádza z percenta úspory na virtuálny počítač na základe internetovej ceny ethernetových modulov HP Virtual Connect Flex-10, potrebných pre šesť sieťových kariet a dva prepínače fibre channel oproti sieťovým komponentom IBM a tretích strán.

(5) Na základe kombinácie vlastností a funkcií technológií HP a HP LeftHand.

Neprehliadnite: