SES ASTRA ROZŠIRUJE SLUŽBY OBOJSMERNÉHO SATELITNÉHO ŠIROKOPÁSMOVÉHO PRIPOJENIA V STREDNEJ A VÝCHODNEJ EURÓPE

Tlačový servis  /  21. 04. 2009, 00:00

SES ASTRA, súčasť skupiny SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), dnes oznámila, že podpísala ďalšiu zmluvu týkajúcu sa distribúcie svojej služby obojsmerného širokopásmového satelitného pripojenia ASTRA2Connect s televíznym a telekomunikačným operátorom Towercom v Českej republike a na Slovensku. Vďaka tejto zmluve spoločnosť SES ASTRA významne rozšíri oblasti marketingu a predaja služby ASTRA2Connect v regióne strednej a východnej Európy.

ASTRA2Connect je ideálnym širokopásmovým riešením pre domácnosti v regiónoch s nedostatočnou alebo žiadnou terestriálnou širokopásmovou infraštruktúrou. Táto technológia ponúka vysoko spoľahlivý a vždy dostupný obojsmerný prístup na internet, vrátane telefonovania cez internet za paušálne poplatky. Vyžadované zariadenia u zákazníkov – modem a satelit – sú dnes nízko-nákladovým vybavením, ktoré je dodávané s nástrojom pre ich jednoduchú samo-inštaláciu. Služba bola spustená začiatkom roku 2007 a v súčasnosti je dostupná v dvanástich krajinách Európy. Služba ASTRA2Connect je sprostredkovaná koncovým užívateľom, čiže domácnostiam, prostredníctvom veľkoobchodníkov a poskytovateľov internetových služieb.

 

Naša zmluva o poskytovaní širokopásmového satelitného pripojenia so spoločnosťou Towercom je ďalším krokom pre rozšírenie služby ASTRA2Connect v strednej a východnej Európe,” povedal Norbert Willems, generálny riaditeľ ASTRA Broadband Services. „Prístup k širokopásmovému internetu je nevyhnutným predpokladom pre ekonomický a sociálny rast v regióne strednej a východnej Európy, ktorý je charakteristický dynamickým ekonomickým rozvojom. Bohužiaľ, množstvo oblastí je bez alebo len s veľmi slabým pokrytím DSL. Sme veľmi hrdí na to, že prostredníctvom služby ASTRA2Connect môžeme teraz ponúknuť rýchle a nákladovo-efektívne riešenie českým aj slovenským domácnostiam bez terestriálneho vysokorýchlostného internetového pripojenia.”

 

Spoločnosť Towercom so sídlom v Bratislave zabezpečuje služby pre televíznych vysielateľov, pre mobilných operátorov, pre veľké telekomunikačné spoločnosti ako aj alternatívnych operátorov, ďalej poskytuje služby štátnej správe, spolupracuje s poskytovateľmi doplnkových služieb a ďalšími spoločnosťami. Towercom v spolupráci so spoločnosťou Trade Tec prevádzkuje digitálnu satelitnú platformu Skylink cez satelity ASTRA na orbitálnej pozícii 23,5 stupňa východne. Skylink doteraz zaznamenal predaj 600-tisíc prístupových kariet v rámci Českej republiky a Slovenska.

Neprehliadnite: