LG ako prvá kórejská firma podporuje Svetový potravinový fond OSN

Tlačový servis  /  21. 04. 2009, 00:00

Svetový potravinový program OSN (WFP) a spoločnosť LG Electronics dnes oznámili niekoľkoročné partnerstvo, cieľom ktorého je bojovať proti chudobe a hladu vo východnej Afrike.

Pod sloganom „Partnerstvo nádeje“ LG každoročne venuje viac než tri štvrtiny miliónu dolárov (konkrétne 760 000 USD), a to po dobu troch rokov na podporu projektov WFP s cieľom zmierniť hlad v Keni a Etiópii. Je to prvý krát, kedy súkromná kórejská spoločnosť venovala toľko prostriedkov na rozvoj afrického kontinentu. Projekty pomôžu zhruba 23 tisícom najchudobnejších ľudí v Nairobi (Keňa) a odľahlých vidieckých oblastiach Etiópie.

 

Tato dohoda znamená pre WFP prvý taký veľký a dlhodobý projekt firemnej donácie z Ázie do Afriky,” uviedla Monica Marshall, Head of Global Private Partnerships WFP. „Som rada, že tato významná pomoc od LG pre Keňu a  Etiópiu prichádza práve teraz, keď v tomto africkom regióne dosahuje potravinová kríza najväčších rozmerov,“ dodala Marshall.

 

LG a WFP podpísali dohodu o porozumení (Memorandum of Understanding) v centrále LG v Soule za prítomnosti najvyšších predstaviteľov obidvoch strán.

 

LG Electronics ako globálna spoločnosť nezatvára oči pred biedou a hladom,” povedal Young Kee Kim, výkonný viceprezident firmy. „Z pozície LG, ktorá sa cíti súčasťou svetového spoločenstva, chceme ľuďom v najviac postihnutých oblastiach tieto ťažkosti pomôcť prekonať,” komentoval spoluprácu Kim.

 

Východná Afrika je postihnutá veľa negatívnymi javmi, hlavne hladom a extrémnou chudobou, ktoré v poslednej dobe zasiahli milióny ľudí. K tomu došlo hlavne kvôli vysokej cene potravín, občianskym nepokojom či celosvetovému hospodárskemu útlmu. Spoločný program WFP a LG zníži chudobu na etiópskom vidieku prostredníctvom podpory poľnohospodárstva, potravinových dávok pre obyvateľov s dôrazom na školopovinné deti či projektov, ktoré zlepšujú životné prostredí. V Keni partnerstvo prinesie študentom bezplatné stravovanie, potraviny pomôžu aj deťom infikovaným HIV alebo sirotám.

Neprehliadnite: