Operačný systém Android 1.5

Martin Šajna  /  16. 04. 2009, 09:23

V apríli sa dočkal operačný systém Android novej verzie. Posledné vylepšenie od Google obsahuje veľa nových funkcií ako pre užívateľov, tak aj pre vývojárov. To urobí z G1 ešte silnejšieho súpera pre iPhone.

Nová softvérová klavesnica pre Android Verzia 1.5 obsahuje 2 hlavné vylepšenia, ktorých sa dožadovali užívatelia: softvérová klávesnica na displeji a otáčanie obrazu podľa akcelerometera. Ďalšia novinka je nahrávanie videa a jeho následné uploadovanie na YouTube. To isté platí aj pre vytvorené fotografie, ktoré môžu byť zdielané so svetom cez Picasu.

Prehliadač v Androide bol zrýchlený a odteraz poskytuje už aj vyhľadávanie na stránkach, prácu so schránkou - kopírovanie a vkladanie, záložky, históriu a najviac navštevované stránky. Bluetooth podporuje v novej verzii stereoprehrávanie.

Linux kernel Androidu bol updatovaný na verziu 2.6.27 a OS 1.5 tiež ponúka mnoho nových API (prostredie pre programovanie aplikácií) vylepšení pre vývojárov. Medzi ne patria napríklad bezpečnejšie widgety, rozlišovanie lokality pomocou GPS, automatické doplňovanie slov a rozlišovanie reči.

Všetky zmeny nájdete na Android SDK site.

Martin Šajna aka artii |  www.qwera.sk

Neprehliadnite: