Ericsson posunul svetový rekord HSPA na 56 Mbit/s

Tlačový servis  /  14. 04. 2009, 00:00

Ericsson (NASDAQ:ERIC) naďalej zvyšuje rýchlosti dátového prenosu HSPA, aby ponúkol ešte lepšiu skúsenosť používateľom a zabezpečil trvale udržateľný rozvoj mobilného širokopásmového pripojenia. Vyššie rýchlosti dátového prenosu zabezpečia používateľom okamžité pripojenie. Kliknutie na odkaz okamžite zobrazí zodpovedajúcu stránku, aj keď je súčasne pripojených mnoho užívateľov.

Ericsson prekonal svoj vlastný svetový rekord HSPA, keď ako prvý na svete na výstave CTIA Wireless v Las Vegas v Spojených štátoch v dňoch 1.-3. apríla predviedol MIMO multi-frekvenčnú technológiu HSPA , ktorá umožňuje špičkové rýchlosti sťahovania dát 56 Mbit/s. Ide o ďalší krok vo vývoji HSPA, ktorý ďalej zlepšuje skúsenosť s mobilným širokopásmovým pripojením.

 

Nárast rýchlosti dátového prenosu sa dosahuje vďaka kombinácii technológie viacnásobného vstupu a výstupu (MIMO) a multi-frekvenčnú technológiu HSPA. MIMO umožňuje vyššie špičkové rýchlosti dátového prenosu a nárast efektívnosti využitia spektra, čo zasa poskytuje vyššiu kapacitu siete.

 

Predvedenie sa uskutočnilo prostredníctvom verzie mobilného širokopásmového HSPA routra navrhnutého pre tento koncept. Toto zákaznícke zariadenie možno použiť všade tam, kde je potrebný širokopásmový prístup pre zdieľanie mobilného širokopásmového pripojenia viacerými zákazníkmi a zabezpečenie efektívneho využitia vysokorýchlostného širokopásmového pripojenia.

 

Komerčné nasadenie multi-frekvenčnej technológie HSPA s MIMO, ktorá sa v súčasnosti štandardizuje, sa plánuje na rok 2010. Do konca roka 2009 bude Ericsson podporovať komerčné nasadenie technológie s rýchlosťami dátového prenosu až 42 Mbit/s, pričom táto rýchlosť bola úspešne demonštrovaná na nedávnej svetovej mobilnej konferencii v Barcelone.

 

Ulf Ewaldson, viceprezident a riaditeľ divízie produktov bezdrôtovej komunikácie v Ericssone, k tomu hovorí: "Naše postavenie lídra v oblasti evolúcie HSPA umožňuje vyššie dátové rýchlosti, vyššiu kapacitu siete a nízke sieťové náklady. Predvedenie kombinácie MIMO s multi-frekvenčnou technológiou, pri ktorom bol prekonaný rýchlostný rekord, ukazuje silný potenciál ďalšieho zdokonaľovania HSPA. Operátori, ktorí si zvolili sieťové zariadenia od Ericssonu, sú v jedinečnej pozícii. Tá im umožňuje poskytovať svojim zákazníkom tie najatraktívnejšie mobilné širokopásmové služby v súčasnosti i v nadchádzajúcich rokoch.“

Neprehliadnite: