Microsoft chce zvýšiť podiel IE 8 inštaláciou cez automatické aktualizácie

Martin Tomšík  /  13. 04. 2009, 12:51

Internet Explorer (IE) patrí medzi najstaršie webové prehliadače. Vydaných bolo veľké množstvo verzií, aktuálna nesie číselné označenie 8. Od pondelka 13. apríla bude táto nová verzia ponúkaná cez automatické aktualizácie.

Hoci Internet Explorer nedostal v Acid3 teste veľa bodov, jeho podiel je aj tak najväčší. Tento internetový prehliadač poznajú najmä používatelia operačných systémov Windows.

Doteraz si mohli nainštalovať finálny IE 8 len tí, ktorí mali o neho záujem, pričom stiahnuť si ho mohli zo stránok spoločnosti Microsoft. Tým užívateľom, ktorý mali nainštalovanú niektorú z testovacích verzií prehliadača, bol prechod na finálnu verziu ponúknutý už od začiatku apríla. Momentálne však spoločnosť Microsoft bude svoj produkt ponúkať pomocou automatických aktualizácií (Windows Update alebo Automatic Update).

Po stiahnutí aktualizácií inštalácia nie je nutná - aplikácia vám ponúkne možnosti: Spýtať sa ma neskôr (Ask me later), Inštalácia (Install) a Neinštalovať (Don't install).

Distribúcia novej verzie prehliadača je určená najmä pre používateľov jej starších verzií (IE 6, IE 7) na operačných systémoch Microsoft Windows XP, Vista, Windows Server 2008 a Windows Server 2003. Pre týchto užívateľov spoločnosť Microsoft prechod na novú verziu odporúča.

Pri inštalácií Internet Explorera 7 na operačné systémy Microsoft Windows XP bolo nutné najskôr overiť legálnosť tejto distribúcie. Teraz sa však uvádza, že Microsoft od tohto kroku ustúpil a umožní tak nainštalovať si nový prehliadač aj pre užívateľov nelegálnych kópií operačného systému.

Podiel internetového prehliadača z dielne Microsoftu je naozaj veľký. Vydaním novej verzie dokonca tento počet vzrástol a dá sa predpokladať, že jeho ponúkaním cez automatické aktualizácie sa jeho podiel mierne zvýši.

 

Zdroje: Internet Explorer blog a neowin.net

Neprehliadnite: