Lenovo ponúka lacnejšie verzie svojich profesionálnych desktopov

Tlačový servis  /  06. 04. 2009, 00:00

Spoločnosť Lenovo rozširuje svoje portfólio profesionálnych stolových počítačov o dva menšie a lacnejšie modely. Nové počítače Lenovo ThinkCentre A58 prinášajú zákazníkom zo segmentu  stredných a malých firiem spoľahlivé, bezpečné a cenovo dostupné riešenie v novom atraktívnom dizajne.

Požiadavky väčších firiem a veľkých koncernov na produktivitu a efektivitu rieši zase rad ThinkCentre M58e, ktorý ponúka nové technológie s ekologicky šetrnými prvkami. Vzhľadom na to, že stále viac zákazníkov dnes požaduje malé stolové počítače, nové počítače sú k dispozícii v kompaktnom prevedení, ale aj vo verzii tower.

 

Naši zákazníci pociťujú neľahkú finančnú situáciu a vyžadujú také počítače, ktoré im ponúknu najlepší pomer ceny k výkonu,“ hovorí výkonný riaditeľ marketingu stolových počítačov Lenovo Dilip Bhatia. „V najnovších stolových počítačoch Lenovo ThinkCentre nájdete technológie zabezpečujúce produktivitu a spoľahlivosť.“

 

Bezpečnosť, spoľahlivosť, výkonnosť

Užívatelia nových počítačov Lenovo majú k dispozícii nástroj Rescue&Recovery na obnovenie stratených dát. Nové desktopy prirodzene poskytujú aj bežne požadované bezpečnostné prvky, ako sú čítačka odtlačkov prstov na klávesniciach Lenovo (vďaka čítačke odtlačkov prstov odpadajú problémy s heslami), k dispozícii je aj možnosť vypnutia I/O portov ako aj ďalšie dodatočné funkcie pre jednoduchšie použitie.

 

Niektoré modely radu M58e spĺňajú kritéria EPEAT Gold a dokonca vyhovujú aj štandardu Energy Star 5.0, ktorý vstúpi do platnosti v júli tohto roku. Vďaka týmto certifikátom si užívatelia z radov veľkých firiem môžu byť istí, že ich nové počítače patria k ekologicky najšetrnejším a energeticky najúspornejším modelom na trhu. Je evidentné, že v prípade spoločností prevádzkujúcich veľký počet osobných počítačov, sú týmto spôsobom dosiahnuté značné úspory. Stolový počítač ThinkCentre M58e v kombinácii s monitorom ThinkVision L1940pW usporí firme – v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi a monitormi Lenovo – zhruba  28,5 € ročne.1 ThinkCentre M58e a ThinkCentre A58 sú naviac nositeľmi certifikácie GREENGUARD, to znamená, že testy potvrdili, že nevylučujú ani jednu z dvoch tisícov nebezpečných chemikálií.

 

Nástroje s pridanou hodnotou pomáhajú riadiť investíciu do počítačov

Väčšina firiem si kupuje počítačové vybavenie ako investíciu na niekoľko rokov. Avšak podľa nedávnej štúdie zverejnenej agentúrou Gartner sa ukazuje, že počiatočné hardvérové náklady tvoria len 13-16% celkových nákladov na vlastníctvo PC (TCO) v priebehu životného cyklu počítača. Zvyšok tvoria náklady na softvér a údržbu. 2 Nové počítače ThinkCentre A58 a M58e pomáhajú firmám riešiť ako náklady spojené so zaobstaraním hardvéru, tak náklady na údržbu a to hneď niekoľkými spôsobmi.

 

Počítače radu ThinkCentre M58e a A58 sú vybavené jedinečnou sadou technológií ThinkVantage, ktoré sú zahrnuté v cene počítača. Tieto technológie pomáhajú malým a stredným spoločnostiam ušetriť náklady za IT oddelenie a týmto oddeleniam vo veľkých spoločnostiach zase ušetria čas a náklady, pretože im odpadnú starosti ohľadne resetovania hesiel a správy majetku.

 

Stolové počítače Lenovo sú vybavené množstvom nástrojov ako napríklad Rescue&Recovery, ktorý pomáha obnoviť stratené dáta alebo utilitou Power Manager, vďaka ktorej sa dá ľahko riadiť energetická spotreba počítača a to dokonca aj vo vypnutom stave. Súčasťou týchto riešení je aj Client Security Solution, Client Security Password Manager a ďalšie.

 

Každý z našich klientov má na počítač iné požiadavky, no vďaka technológiám Lenovo ThinkVantage môžeme uspokojiť všetky ich požiadavky a poskytnúť im náležitý servis, nech sú ich potreby akékoľvek,“ povedal regionálny viceprezident pre predaj Andrew Shannon. „Lenovo ThinkVantage Technologies používame prakticky u každého klienta na tvorbu a inštaláciu image. Máme cez 40 klientov, ktorým sme technológiu ThinkVantage pomáhali inštalovať v niekoľkých posledných mesiacoch a to najmä nástroje ImageUltra, Rescue&Recovery, Access Connections (len pre notebooky) a Power Manager. Snažíme sa našim klientom šetriť čas aj peniaze.“

 

IT administrátori môžu s technológiami ThinkVantage ovládať aj veľké množstvo osobných počítačov a to prostredníctvom softvéru LANDesk (dá sa prikúpiť). Okrem toho ponúka firemným zákazníkom počítač ThinkCentre M58e až 15-mesačnú stálosť platformy, ktorú môžu túto technológiu inštalovať v dlhšom časovom horizonte.

 

Hlavná technológia

V prípade týchto stolových počítačov majú zákazníci na výber z nasledujúcich technológií:

  • procesory Intel Core2Quad a Core2Duo

  • podpora grafiky Onboard Direct X10

  • podpora až 1 TB úložného priestoru

  • až 4 GB pamäte

  • vypalovacia mechanika Blu-ray diskov alebo DVD

 

Ceny a dostupnosť3

Stolové počítače ThinkCentre A58 a M58e budú uvedené na slovenský trh začiatkom apríla, pričom cena modelu M58e bude od 540 € a A58 od 420 €. Počítače budú dostupné u obchodných partnerov spoločnosti Lenovo.

 

  1. Výpočet bol uskutočnený za použitia online energetickej kalkulačky Lenovo, pričom porovnávanými modelmi boli ThinkCentre M58e v prevedení tower a monitor ThinkVision L1940pW a počítač ThinkCentre M52 v prevedení tower a monitor ThinkVision C170 v profesionálnom režime použitia a so zapnutou funkciou power management. Výsledky vychádzajú z hypotetických scenárov, pričom individuálne výsledky sa samozrejme môžu líšiť. Ceny elektriny vychádzajú z webovej stránky U.S. EIA pri tarife 0,1033 dolárov za kilowathodinu.

 

  1. Gartner: Desktop Total Cost of Ownership: 2008 Update. 24. januára 2008, #600153705

 

  1. Ceny nezahŕňajú daň a dopravu, zmena cien vyhradená bez oznámení. Cena sa môže líšiť v závislosti od podmienok a ďalších špecifikácií. Ceny u koncových predajcov sa môžu líšiť. Lenovo si vyhradzuje právo meniť produktovú ponuku a špecifikácie kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia.

Neprehliadnite: