Western Digital ide na trh s SSD, kupuje SiliconSystems

Tomáš Kusenda  /  02. 04. 2009, 09:41

Western Digital je azda posledná firma, ktorá sa bránila prechodu z klasických HDD na SSD. Avšak každá firma sa musí prispôsobiť trhu a tak spoločnosť Western Digital oznamuje akvizíciu SiliconSystems.

SiliconSystems dodáva SSD pre oblasti priemyslu, zdravotníctva, rôzne vlády a vojenské jednotky. Za túto spoločnosť zaplatila spoločnosť Western Digital 65 miliónov amerických dolárov. Kúpa spoločnosti je úplná, teda vrátane duševného vlastníctva a všetkých patentovaných technológií, konkrétne PowerArmor, SiSMART, SolidStor a SiSecure.

Prvý SSD sa očakáva už koncom tohto roka a podľa dostupných informácií sa majú rýchlosťou vyrovnať SSD od spoločnosti Intel. Spoločnosť sa zameria najmä na notebooky, servery a riešenia na mieru.

Ako je u WD zvykom, informácie o svojich nových produktoch uverejňuje až v čase, keď ich má k dispozícií a odlaďuje ich, preto sa nedočkáme veľkých výrokov a vízií o nových SSD diskoch, ako by to mohlo byť pri konkurencií.

Trh s SSD v súčasnosti vytvára ročný obrat 400 miliónov USD. Otázne však ostáva, prečo obrovská spoločnosť ako WD odkúpila nováčika na trhu, ktorá nemá príliš mnoho know-how informácií a prečo sa radšej sama neujala vývoja SSD.

 

Zdroj: tcmagazine.com

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

 

Neprehliadnite: