Najvyššie čísla návštevnosti v histórii Kariera.sk

Tlačový servis  /  30. 03. 2009, 00:00

Kariéra.sk, druhý najnavštevovanejší on-­line pracovný portál na Slovensku, prekonáva maximálne čísla svojej návštevnosti. Februárové odhady hovoria o 115 tis. RUest/mesiac (zdroj AIM monitor). Oproti januáru 2009 tak návštevnosť portálu vzrástla o 33,65%.

Avizované výsledky sú nielen dopadom zvýšeného záujmu o pracovné miesta, ale aj dôsledkom rozširovania funkcionalít, ktoré sa postupne pridávali v priebehu roku 2008 a zvýšili zaujímavosť portálu, komfortnosť ovládania, ako aj množstvo a kvalitu informácií. Obľúbenou funkciou zadávateľov pracovných ponúk sa stala možnosť zmeny vzhľadu ponúk, napríklad úpravou farebného layoutu, či doplňujúcimi popismi. Nastavenia v rámci profilu inzerujúcich firiem umožňujú zatriediť ponuky do kategórii, využívať filtre k vyhľadávaniu, či zobraziť výsledky vyhľadávania. Spoločnosti inzerujúce vo veľkom rozsahu, alebo personálne agentúry s obľubou využívajú systém automatických importov pracovných ponúk, ktoré šetria prácu aj čas. Správa výberového procesu pomáha zadávateľom pri triedení, označovaní, poznámkovaní a orientácii v celom výberovom procese.

 

Aplikácia funguje v troch jazykových verziách, (slovenská, anglická a nemecká). Kariera.sk je v súčasnosti preložená do ďalších 7 jazykových mutácií, ktoré sa budú postupne pridávať v priebehu roka 2009.

 

Barbora Farkašová, senior produkt manažérka Kariera.sk „od marca sme vzhľadom na rastúci záujem vyplývajúci zo súčasnej ekonomickej situácie spustili pracovno – právnu poradňu, ako aj rozšírenú sekciu Informácie, ktorá obsahuje široké spektrum denne aktualizovaných článkov z oblasti personalistiky a trhu práce. Súčasťou sekcie je aj výkladový slovník, ktorý uchádzačov o prácu informuje o pracovnej náplni inzerovaných pozícií. V roku 2009 sme sa stali partnerom viacerých akcií, ktoré sa priamo dotýkali kariérneho rastu alebo vzdelávania, ako napríklad Ples personalistov, Good by party, Lamavica, workshop Step by step to your career, či portálu Svet vzdelávania, ktorý je zameraný na vzdelávanie stredoškolákov. Veríme, že spomínanými krokmi sa nám bude postupne dariť ešte výraznejšie zvyšovať obľúbenosť pracovného portálu Kariera.sk“.

Neprehliadnite: