Vyšiel posledný Firefox 3.1 beta 3, nabudúce už iba 3.5

Martin Tomšík  /  13. 03. 2009, 00:00

Spoločnosť Mozilla opäť vydala novú testovaciu verziu obľúbeného internetového prehliadača Firefox s označením 3.1. Tretia beta verzia okrem iného zvyšuje stabilitu, výkon a uľahčuje aj ovládanie.


Vývojári spoločnosti Mozilla znova vydali novú testovaciu beta verziu internetového prehliadača Firefox. Testovacia verzia má ukázať užívateľom to, na čo sa môžu tešiť vo finálnej verzii prehliadača. Zároveň čakajú vývojári od užívateľov nahlásenie prípadných chýb aplikácie.

Ako už však vyplýva z oficiálnych poznámok k vydaniu , opravených bolo množstvo chýb a pribudlo aj pár noviniek. Zvýšený bol hlavne výkon aplikácie, webová kompatibilita a nechýba ani zlepšené užívateľské prostredie.  

Vylepšenia sa dočkal najmä nový režim Súkromné prehliadanie, ktorý je možné si spustiť v paneli Nástroje a jeho hlavnou úlohou je neukladať žiadnu históriu, záznamy o prenesených dátach, cookies a dočasné súbory. Zmenami prešlo aj vykresľovacie jadro Gecko, vylepšená bola aj podpora pre spracovanie skriptov Web Worker Threads a zlepšený výkon a stabilita boli pri spracovaní Javascriptu. Taktiež vývojári nezabudli ani na príchod nových webových technológií, ktorých podpora je samozrejme zahrnutá v aktuálnej verzii. V Acid3 teste (teste kompatibility) dosiahol Firefox 3.1 beta 3 skóre 93 / 100.

Tretiu beta verziu internetového prehliadača Firefox 3.1 môžete sťahovať z oficiálnej download stránky , kde sa prehliadač nachádza vo viac ako 64 jazykových mutáciach, vrátane slovenčiny a češtiny. Samozrejme, dostupný je pre operačné systémy Microsoft Windows, Linux a Mac OS X. 

 

Vydanie štvrtej beta verzie je naplánované na 14. apríla, avšak pre veľké množstvo noviniek ako aj opráv, ponesie označenie Firefox 3.5 beta 4.

 

Zdroj: TechConnect magazín a Mozilla

 

Neprehliadnite: