Užívatelia Facebooku strácajú fotografie, chyba je v hardvéri

Tomáš Kusenda  /  11. 03. 2009, 11:21

Na Facebooku sa v posledných dňoch dejú veľké zmeny. Vývojári pripravujú nové usporiadanie webu, užívateľsky príjemnejšie prostredie, zrýchľujú celý web, aktualizujú servery a pripravujú mnoho ďalších zmien. To sa však stalo osudným pre fotografie niektorých užívateľov.

Pri aktualizácií serverov v piatkových nočných hodinách (6.3.2009) zlyhalo hneď niekoľko pevných diskov súčasne na jednom z primárnych serverov, ktorý bol určený na upload fotografií. Evan Priestley, ktorý zastupuje Facebook na oficiálnom blogu, tvrdí, že sa užívatelia nemusia ničoho obávať a ich fotografie sú v bezpečí, takisto uisťuje, že fotografie, ktoré boli z profilov vymazané budú obnovené v čo najkratšom možnom čase. Podľa jeho slov tím z Facebooku ešte nepozná príčiny tejto poruchy, avšak bude jej venovaná mimoriadna pozornosť, keďže takéto simultánne hardvérové poruchy sú naozaj vzácne a ojedinelé.

Užívatelia o svoje fotografie neprídu. Zo zálohy budú obnovené v priebehu budúceho týždňa. Keďže sa jedná o veľké objemy dát, je možné, že obnova potrvá aj dlhšie. Stratených bolo približne 15% fotografií.

Zdroj: blog.facebook.com

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

 

Neprehliadnite: