Ericsson dodá rýchlosť 28 Mb/s do mobilnej siete spoločnosti Telecom Italia

Tlačový servis  /  25. 02. 2009, 00:00

Ericsson (NASDAQ:ERIC) a Telecom Italia začnú začiatkom roka 2009 s nasadením technológie mobilných sietí s rýchlosťami dátového prenosu 28 Mb/s. Nasadenie bude zahŕňať technológiu MIMO. Miláno bude prvým mestom, ktoré v Taliansku dostane prívlastok "ultraširokopásmové mesto" - ľudia tu budú využívať rýchlosti dátového prenosu 28Mb/s smerom k užívateľovi a 5,8 Mb/s smerom od užívateľa.

Telecom Italia ako prvý operátor v Taliansku bude využívať rýchlosť 28Mb/s na základe technológie mobilnej siete od Ericssonu. Testovanie v mobilnej sieti spoločnosti Telecom Italia sa začne začiatkom roka 2009 a počiatočné nasadenie v meste Miláno je naplánované na jún 2009. Celoštátne pokrytie bude nasledovať v druhej polovici roka 2009.

 

Nasadenie zahŕňa technológiu viacnásobného vstupu a výstupu (MIMO), ktorá využíva dve a viac antén na prenos dát k zákazníkovi. To umožňuje poskytovanie vyšších dátových rýchlostí pre všetkých užívateľov a zefektívnenie využitia spektra rádiovej siete. Prostredníctvom tejto technológie dokáže Telecom Italia zákazníkom ponúknuť rýchlejší mobilný širokopásmový prístup napr. z notebookov pri kontinuálnej optimalizácii svojich prevádzkových nákladov.

 

Ericsson stojí v čele vývoja vysokorýchlostného paketového prístupu HSPA, ktorý predstavuje štandardizovanú evolúciu technológie širokopásmového viacnásobného prístupu s kódovým delením (WCDMA) – celosvetovo úspešného štandardu tretej generácie v oblasti mobilnej telefónie. Okolo tejto technológie sa rozrastá ekosystém mobilných širokopásmových zariadení a služieb, vrátane telefónov, notebookov, modemov pre osobné počítače a bezdrôtových routrov.

 

Skutočné zákaznícke rýchlosti sťahovania dát môžu byť menšie a budú sa líšiť z dôvodu zahltenia siete, vzdialenosti od bunky, miestnych podmienok, hardvéru, softvéru a ďalších faktorov.

Neprehliadnite: