Ericsson poskytne outsourcing pre T-Mobile UK a 3UK na urýchlenie konsolidácie 3G siete

Tlačový servis  /  19. 02. 2009, 00:00

Mobile Broadband Network Limited (MBNL), spoločný podnik vytvorený spoločnosťami 3UK a T-Mobile UK, s podielmi 50:50, za účelom integrácie a manažmentu ich 3G sietí s rádiovým prístupom (RAN), si vybral spoločnosť Ericsson (NASDAQ:ERIC) pre poskytovanie outsourcingu na konsolidáciu 3G infraštruktúry týchto spoločností. Za podmienok príslušnej zmluvy sa približne 220 zamestnancov presunie do spoločnosti Ericsson.

Ericsson bude zodpovedný za návrh siete a realizáciu požiadaviek programu konsolidácie, čo vyústi do vytvorenia integrovanej 3G siete, ktorá bude poskytovať takmer úplné pokrytie obyvateľstva 3G službami. Taktiež sa tým zníži počet rádiových základňových staníc z približne
18 000 na 13 000, čo prinesie výhody pre životné prostredie a jednak sa tým dosiahnu významné úspory nákladov pri súčasnom zlepšení pokrytia.

 

Okrem konsolidácie staníc a ich vyradenia z prevádzky bude Ericsson zodpovedný za akvizíciu a budovanie nových staníc, manažment kapacít a výmenu a upgrade vybavenia vysielacích zariadení. Zmluva na obdobie päť rokov zahŕňa manažment nepretržitého rastu a optimalizácie 3G RAN ako aj 2G prístupovej siete T-Mobile.

 

Približne 220 členov prevádzkového personálu spoločnosti T-Mobile bolo presunutých do spoločnosti Ericsson, čím sa ďalej posilní outsourcingový vzťah s MBNL, 3 UK a T-Mobile.

 

V novembri 2008 uzatvoril Ericsson zmluvu o outsourcingu, týkajúcu sa prevádzky integrovaných 3G sietí a 2G siete spoločnosti T-Mobile.

 

Výkonný riaditeľ prevádzkovo-technickej divízie T-Mobile, Emin Gurdenli, k tomu hovorí: "Naše partnerstvo so spoločnosťou Ericsson urýchli činnosti súvisiace so sieťovou integráciou a zabezpečí, že budeme na správnej ceste k dosiahnutiu nášho cieľa - vytvorenia najrozsiahlejšej 3G siete do roku 2010, ktorá zákazníkom v celom Spojenom kráľovstve poskytne prístup k 3G službám. Poskytovanie univerzálneho prístupu k vysokorýchlostným širokopásmovým službám do roku 2012 je ústrednou témou programu nazvaného Digitálna Británia štátnej správy /Digital Britain/. Realizácia našej konsolidovanej 3G siete pripraví cestu k tomu, aby mobilný širokopásmový prístup zohrával čoraz významnejšiu úlohu pri dosahovaní tohto cieľa."

 

Výkonný riaditeľ prevádzkovo-technickej divízie 3 UK, Graham Baxter, dodáva: "Ide o ambiciózny program zabezpečenia efektívnej mobilnej širokopásmovej siete, schopnej poskytovať hlasové a internetové služby veľmi významnému počtu obyvateľov Spojeného kráľovstva. Ericsson zohráva významnú úlohu pri vývoji 3G sietí na celom svete a v súčasnosti bude mať rozhodujúcu úlohu pri vývoji najlepšej siete 3G v Spojenom kráľovstve. Táto konsolidácia siete a výhody z nej vyplývajúce majú závažný význam pre mobilných zákazníkov, z ktorých mnohí zistia, že tento program im po prvýkrát zabezpečí prístup na internet."

 

Mats Granryd, generálny riaditeľ Ericsson UK, hovorí: "Nesmierne ma teší, že nám bola zverená zodpovednosť za realizáciu tohto komplexného programu, ktorý je výnimočný čo do rozsahu, a som veľmi rád, že táto nová zmluva ďalej rozširuje naše vzťahy s MBNL. V súčasnosti Ericsson globálne spravuje siete, ktoré spolu každodenne slúžia viac ako 250 miliónom účastníkov. Staviame pri tom na našich rozsiahlych skúsenostiach s outsourcingom a tým napĺňame potreby operátorov pokiaľ ide o sieťové náklady a manažment výkonu."

 

 

Táto zmluva o outsourcingu je siedmou zmluvou tohto druhu, ktorú spoločnosť Ericsson oznámila v Spojenom kráľovstve.

Neprehliadnite: