Od marca letecky aj z Bratislavy do Popradu

Tlačový servis  /  21. 01. 2009, 00:00

Spoločnosť Danube Wings sa od marca 2009 zaradí medzi poskytovateľov pravidelných vnútroštátnych a medzinárodných liniek a posilní tak leteckú prepravu na Slovensku. Ako jediná spoločnosť bude pravidelne spájať Bratislavu s Popradom. Predaj leteniek odštartuje Danube Wings už zajtra na www.danubewings.com

Od letného letového poriadku, ktorý vstúpi do platnosti 29.3.2009, ponúka nová letecká spoločnosť pravidelné spojenia na vnútroštátnych a aj na zahraničných linkách. Bratislava bude spojená s letiskom Poprad-Tatry (ďalej len Poprad) až 5 x týždenne. Z letiska M. R. Štefánika (BTS) bude pravidelný odlet 4x do týždňa aj do Bazileja (BSL) a dvakrát do týždňa do talianskej Bologne (BLQ).

Poprad bude mať pravidelné letecké spojenie so spomínanou Bratislavou – von), s letiskom v Bologni a v Bazileji.

Od júna do septembra budú z bratislavského letiska odlietať lietadlá s logom Danube Wings aj do Splitu (SPU) a Dubrovníka (DBV). Spoločnosť takisto zvýši frekvenciu letov na linke Bratislava – Košice – Bratislava.

 

V súčasnosti má Danube Wings 4 kompletné posádky, ktoré sa starajú o pohodlie cestujúcich na nepravidelných letoch. Do marca pribudnú ďalšie 3 posádky a na leto sa ich počet ešte zvýši.

 

Letenky Danube Wings sa ponúkajú za finálnu cenu, ktorá obsahuje už všetky príplatky bez akýchkoľvek skrytých navŕšení ceny. Letecký dopravca nevyberá napríklad extra poplatky za prepravu batožiny. Najlacnejšie jednosmerné letenky ponúka od 33 EUR na osobu. Rezerváciu leteniek je možné realizovať prostredníctvom webovej stránky www.danubewings.com alebo prostredníctvom zmluvných predajcov na Slovensku a v zahraničí.

 

Danube Wings realizuje svoje lety na 2 lietadlách typu ATR-72. Je to jedno z najúspešnejších turbovrtuľových lietadiel francúzsko – talianskej výroby určených na regionálnu dopravu s kapacitou 64 až 72 miest. Prvý člen flotily Danube Wings začal lietať v auguste 2008 na nepravidelných linkách. Druhé lietadlo pribudlo do leteckej flotily tesne pred koncom roka 2008. Tretie lietadlo plánuje spoločnosť priviesť na Slovensko na prelome apríla a mája 2009.

Spoločnosť Danube Wings už teraz plánuje ďalšie letecké linky, ktoré by mali byť súčasťou zimného letového poriadku od septembra 2009.

Neprehliadnite: