Ericsson ako prvý na svete zavedie mobilný širokopásmový prístup do siete káblovej televízie

Tlačový servis  /  21. 01. 2009, 00:00

Maltská spoločnosť Melita, poskytovateľ služieb pre domácnosti v oblasti zábavy a telekomunikácií, bude ako prvá na svete integrovať mobilný širokopásmový prístup HSPA do vlastnej siete káblovej televízie a doplní tak svoju ponuku služieb v oblasti televízie, internetu a fixnej telefónie o mobilný širokopásmový prístup. Melita si vybrala spoločnosť Ericsson (NASDAQ:ERIC) ako integrátora end-to-end systémov.

Riešenie od Ericssonu umožní spoločnosti Melita nasadiť nové služby rýchlo a úsporne, pričom sa optimalizuje jej existujúca infraštruktúra. Nová sieť pomôže spoločnosti Melita ponúknuť svojim koncovým zákazníkom komplexné služby na báze TV, internetu, fixnej telefónie a mobilných širokopásmových služieb.

Podľa dohody „na kľúč„ Ericsson dodal, integroval a uviedol do prevádzky technológiu rádiového prístupu HSPA na báze IP, dátovú základnú sieť s prepájaním paketov a okruhov ako aj manažment tržieb. Na zabezpečenie úspornej prevádzky siete Ericsson poskytol program vzdelávacích služieb /Ericsson Learning Services/ za účelom zvýšenia kvalifikácie odborníkov spoločnosti Melita.

Stephen Wright, hlavný prevádzkový riaditeľ spoločnosti Melita, k tomu hovorí: „Overená expertíza spoločnosti Ericsson v oblasti technológie a služieb nám zabezpečí výkonné a kvalitné riešenie na riadenie prevádzkových nákladov a umožní nám poskytovať zaujímavé služby pre našich zákazníkov na maltskom trhu."

Cesare Avenia, riaditeľ spoločnosti pre juhovýchodnú Európu, dodáva: "Ericsson prostredníctvom svojich overených širokopásmových riešení a svojho know-how v oblasti telekomunikačných sietí nasledujúcej generácie poskytuje spoločnosti Melita príležitosť generovať vyššie tržby a rozšíriť svoju ponuku o najnovšie mobilné širokopásmové služby."

Neprehliadnite: