Z Windows Vista na Windows 7 zadarmo

Tomáš Kusenda  /  12. 01. 2009, 10:15

Na internete začali kolovať informácie o tom, že Microsoft ponúkne upgrade z Windows Vista na Windows 7 zadarmo. Samozrejme, prechod nebude možný zo všetkých licencií.

Microsoft týmto krokom nadviaže na reklamnú kampaň, ktorá bežala počas prechodu z Windows XP na Windows Vista. Upgrade zadarmo bude prístupný pre používateľov OEM licencií Windows Vista, ktoré budú zakúpené po prvom júli tohto roku. Prechod na nový operačný systém bude možný iba z Windows Vista Home Premium (na Windows 7 Home Premium), Vista Business (Windows 7 Professional) a Vista Ultimate (Windows 7 Ultimate).

Pre Microsoft by bol tento krok naozaj výhodný. Spoločnosť by tak neprišla o veľké zisky, keďže sa predpokladá, že niekoľko mesiacov pred vydaním nového Windows 7 by predaj Windows Vista niekoľkonásobne klesol.

Uvedenie nového operačného systému na trh sa očakáva na december tohto roku. Microsoft to potvrdil aj na veľtrhu CES 2009. Práve predvianočné obdobie je ideálne, keďže mnoho ľudí si práve v tomto období kupuje nové počítače a notebooky.


Zdroj: techarp.com
Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

Neprehliadnite: