Vydaná beta verzia Google Chrome 2.0 podporuje aj profily

Martin Tomšík  /  09. 01. 2009, 00:00

Spoločnosť Google pokračuje vo veľmi rýchlom vývoji svojho nového internetového prehliadača Chrome. Aktuálne bola vydaná testovacia verzia prehliadača druhej generácie.

Po 100 dňoch testovania spoločnosť Google vydala finálnu verziu svojho internetového prehliadača Chrome. Spoločnosť však pokračuje v rýchlom vývoji prehliadača a snaží sa tak dobehnúť svojich súperov. Aktuálne tiež bola vydaná prvá testovacia beta verzia druhej generácie internetového prehliadača Google Chrome.

Testovacia verzia nesie číselné označie 2.0.156.1 a obsahuje viac ako 14 podstatných noviniek. Medzie tie najpodstatnejšie patria užívateľské účty, kde má každý užívateľ vlastné cookies, bookmarky, domovskú stránku a históriu prehliadania webových stránok. Rozličné profily je možné používať aj na rôznych oknách naraz. Pribudlo aj úplné priblíženie ( zoom) stránok, ako textu tak aj obrázkov. Pomocou prostredného tlačidla myši bude teraz možné rolovanie stránok, pribudlo aj automatické dopĺňanie formulárov. Pribudla aj podpora pre Greasemonkey skriptovanie, jadro WebKit sa nachádza v novej verzii a pribudol aj nový kód HTTP protokolu.

Kompletný prehľad zmien nájdete v poznámkach k vydaniu

Novú testovaciu verziu internetového prehliadača Google Chrome 2.0.156.1 môžete sťahovať zo stránky softpedia.com . Prehliadač je taktiež úplne lokalizovaný do slovenčiny.

 

Zdroje: dev.chromium.org a softpedia.com

Neprehliadnite: