HP ukázalo svetu novú sériu počítačov

Karol Štofira  /  07. 01. 2009, 13:40

Hewlett-Packard odhalil rad počítačových produktov, vrátane nového notebooku, ktorý je cielený pre profesionálov, páru ultraľahkých notebookov a tak isto aj rad nových herných a multimediálnych počítačov.

Tieto výrobky boli ohlásené v utorok ešte pred akciou Consumer Electronics Show, ktorá sa začína vo štvrtok v Las Vegas. Nová ponuka od HP pokračuje v trende menších, efektívnejších a cenovo dostupných výrobkov.

Hoci predaj počítačov v globálnej sfére mal v poslednej dobe klesajúcu tendenciu, HP - svetová jednotka vo výrobe počítačov zatiaľ veľmi dobre a lepšie odoláva poklesu ako niektorí jeho rivali a konkurenti. Jeho momentálne podnikanie vychádza z predpokladu, že izoluje určitú nižšiu mieru podnikových a spotrebiteľských výdavkov na technológie.

Nový netbook od Hawlett-Packard, 499 dolárový HP Mini 2140 pozostáva z 10.1 palcovej obrazovky a z klávesnice, ktorá má iba 92 percentnú veľkosť oproti klávesnici plnej veľkosti.

Model 2140 váži 1,2 kilogramu s batériou, ktorá má predĺženú výdrž. Netbook beží na procesoroch od Intelu.

HP mini 2140

HP taktiež predstaví dvojicu ultraľahkých spotrebiteľských laptopov, čiže v oblasti, ktorá je čím ďalej viac sledovaná tvorcami počítačov. Nové modely budú lacnejšie než 1799 dolárový MacBookAir, ale budú o niečo ťažšie.

Lacnejší model, Pavilion dv2, má 12,2 palcovú obrazovku, funguje na procesore Athlon AMD a váži 1,73 kilogramu. Podobne ako mnoho iných ultraľahkých notebookov, ani on nemá optickú mechaniku. Dv2 bude štartovať na hranici 699 amerických dolárov a dostupný bude niekedy okolo apríla.

Jeho drahší bratranec, 799 dolárový Pavilion dv3 s 13,3 palcovou obrazovkou bude bežať na procesore AMD Turion a jeho váha bude presné 2 kg.

HP Pavilion dv2

Hawlett-Packard tiež odhalil nové herné a multimediálne PC, Firebird, ktoré je viac kompaktné a cenovo dostupné ako jeho high-end verzia Blackbird 002. Je vytvorený na technológii HP získanej od Voodoo PC v roku 2006 pre špeciálne hráčske operácie. Blackbird bol spustený v septembri 2007.

Firebird 802 začína na sume 1800 dolárov, zatiaľ čo 803-ka začína na 2100 dolároch. Obe obsahujú procesor Intel Core 2 Quad a grafickú kartu Nvidia GeForce 9800S.

HP Firebird

 

Zdroj: uk.reuters.com

Autor: Karol "K8jo" Štofira

Neprehliadnite: