Windows 7: na internet už unikla aj prvá beta verzia

Martin Tomšík  /  29. 12. 2008, 10:43

Cez vianočné sviatky sa predčasne dostala k stiahnutiu prvá beta verzia pripravovaného operačného systému Windows 7 (Seven). Označená bola ako Build 7000.

Spoločnosti Microsoft v poslednom čase neustále unikajú rôzne aplikácie. Na známych torrentových stránkach sa objavia k stiahnutiu niekedy aj skôr, ako sú oficiálne uvoľnené na testovanie. Nedávno tak unikla prvá RC verzia webového prehliadača Internet Explorer 8, ktorá bola určená iba pre oficiálnych testerov. Ešte predtým sa však na internete objavila pre-beta verzia pripravovaného operačného systému Windows 7, prístupná však mala byť iba pre účastníkov konferencie v Los Angeles.

Cez vianočné sviatky sa však na internet dostala aj beta verzia operačného systému Windows 7. Tá mala byť sprístupnená verejnosti až začiatkom januára 2009.

 

Na popredných torrentových stránkach je Windows 7 beta dostupný iba v 32-bitovej (x86) verzii. Po stiahnutí cez BitTorrent obsahuje súbor ISO obraz o veľkosti 2.44 GB.

Windows 7 má byť podľa doteraz známych informácii postavený na jadre Visty, avšak obsahovať by mal niektoré nové funkcie, vylepšené užívateľské prostredie, nástroje a množstvo iných vylepšení. Zrýchlený má byť aj štart operačného systému, Windows 7 bude podporovať viac notebooky a tým sa zníži aj celková náročnosť na hardvér.

 

O dostupnosti Beta verzie pripravovaného operačného systému Windows 7 Build 7000 na torrentových stránkach informoval TechConnect magazín . Obrázky boli uverejnené na stránke Digiex.net .

Neprehliadnite: