Mimoriadna aktualizácia Firefoxu 2.0, zrejme už posledná

Martin Tomšík  /  22. 12. 2008, 00:00

Pred pár dňami boli aktualizované obe verzie Firefoxu. Hneď potom vývojári vydali opravnú aktualizáciu druhej generácie prehliadača.

Spoločnosť Mozilla prednedávnom aktualizovala Firefox druhej a tretej generácie. Vývojári tiež oznámili ukončenie podpory staršej verzie prehliadača. Vydaná bola posledná verzia s označením 2.0.0.19, avšak vývojári hneď po vydaní zistili chybu vo verzii pre operačné systémy Microsoft Windows.

Nová verzia 2.0.0.20 obsahuje opravenú bezpečnostnú chybu, ktorú vývojári nedopatrením nezahrnuli do predchádzajúcej aktualizácie. Verzia pre operačné systémy Linux a Mac OS X už spomínanú opravu zahŕňa. Jedná sa o chybu, ktorá umožňovala  Cross-domain krádež dát.

Táto verzia by mala byť podľa vývojárov už definitívne podlednou z línie Firefoxu 2.0. Preto odporúčajú prechod na najnovšiu verziu prehliadača tretej generácie.

Užívateľom Firefoxu 2.0.0.19 by už mala byť ponúknutá automatická aktualizácia pomocou zabudovaného aktualizačného mechanizmu aplikácie.

Firefox 2.0.0.20 je možné si stiahnuť z oficiálnej download stránky spoločnosti Mozilla, kde je ponúknutých množstvo jazykových mutácii, medzi ktorými nechýba ani slovenčina.

 

Zdroj: developer.mozilla.org

Neprehliadnite: