T-Com umelo zvyšuje návštevnosť portálu Zoznam.sk

Martin Tomšík  /  18. 12. 2008, 00:00

Spoločnosť T-Com zrejme nie je spokojná s poklesom návštevnosti svojho portálu Zoznam.sk. Rozhodla sa tak umelo zvýšiť návštevnosť portálu svojími zákazníkmi.

Portál Zoznam.sk prevádzkuje poskytovateľ internetového pripojenia T-Com. Portálu sa po dlhom čase prestalo dariť a stratil tak prvé miesto v návštevnosti na Slovensku. T-Com sa teda rozhodol umelo navýšiť návštevnosť svojho portálu vlastnými zákazníkmi.

Ak ste zákazníkom spoločnosti T-Com a pomýlite sa pri zadávaní URL stránky, prípadne zadáte neexistujúcu stránku, provider vás presunie na stránku svojho projektu www.chyba.sk . Promo stránka portálu Zoznam.sk obsahuje vlastnú reklamu na články z Topky.sk a videá z Free.sk.

Spoločnosť T-Com je najväčším poskytovateľom internetového pripojenia na Slovensku a má cca. 300-400 tisíc zákazníkov, ktorými si chce zvýšiť návštevnosť. Promo stránka Zoznam.sk sa načíta aj vtedy, keď zákazník zadá neexistujúcu stránku, expirovanú stránku alebo stránku budúcich projektov.

Stránka sa načíta aj keď niekto zadá URL adresu budúceho projektu www.automoto.sk, za čo si T-Com zaslúžil vlnu kritiky najmä od portálu Azet.sk. Ten vo svojej tlačovej správe označil počínanie si providera za paratizovanie a pirátstvo. Ako ďalej uvádza: ,,Doména automoto.sk je doménou, ktorá patrí spoločnosti Azet.sk a Zoznam nemá žiadny súhlas na presmerovanie našich návštevníkov na svoje stránky." 

Spravodajský portál Pravda.sk v automatickom presmerovaní na promo stránky Zoznam.sk vraj nevidí žiadny problém, Atlas.sk a Centrum.sk to označil ako neetickú reklamu.

Projekt T-Com prezentuje na stránke Chyba.sk ako ,,testovaciu prevádzku DNS chybového hlásenia s vlastným spravodajským obsahom." Podľa zistení sa automatické presmerovanie nevyskytuje pri všetkých internetových pripojeniach od T-Comu.

Nastavenie DNS serverov T-Comu, ktoré automaticky presmeruje svojich zákazníkov na portál Zoznam.sk pri zadaní nesprávnej URL adresy, je možné obísť. Stačí, ak si zákazník zmení DNS server na adresu 208.67.222.222 alebo 208.67.220.220 ( obe patriace službe OpenDNS ).

 

Na presmerovanie zákazníkov spoločnosti T-Com na promo stránku portálu Zoznam.sk upozornil ako prvý server Sme.sk.


 

Neprehliadnite: