Ďalší svetový úspech WebNode.com: víťazstvo v prestížnej súťaži Le Web 2008 v Paríži

Tlačový servis  /  16. 12. 2008, 11:06

V stredu 10. 12. 2008 získal systém WebNode.com ďalšie svetové ocenenie ako najlepší internetový projekt roku 2008 na najväčšej konferenci webových technológií v Európe Le Web 2008. WebNode.com umožňuje vytvárať webové stránky zdarma bez nutnosti akýchkoľvek technických znalostí či programovania.

Odborná porota, v ktorej zasadali svetovo najuznávanejší svetoví blogeri (napr. R.Scoble, M.Arrington) a top-manažéri významných IT spoločností (Microsoft, Google atd.), vyberala z 300 prihlásených projektov z celého sveta. Do užšieho finále postúpilo 30 internetových start upov. Firma Westcom, s.r.o., ktorá systém WebNode.com vyvíja, je vôbec prvou spoločnosťou z Českej republiky, ktorej projekt dostal možnosť sa na konferencii predstaviť.

 

„Ešte pred vyhlásením oficiálnych výsledkov za mnou prišla viceprezidentka spoločnosti Google Marissa Mayer a zablahoželala mi k najlepšiemu projektu, ktorý bol na konferencii predstavený, čo je pre nás asi tým najväčším ocenením a potvrdením správného smeru i motorom do ďalšej práce,“ uviedol Vít Vrba, riaditeľ spoločnosti Westcom.

 

Projekt WebNode.com bol spustený začiatkom januára 2008. V súčasnej dobe má viac ako 200 000 užívateľov z viac ako 80 krajín sveta, predovšetkým zo Spojených Štátov, Španielska a z Číny. Firma začiatkom t.r. odštartovala projekt s kampaňou: „Svoj web si teraz môže vytvoriť i každá babička, za pár minut a zdarma!“ WebNode.com je svetovo ojedinelý systém k vytvoreniu a správe webu. Pri jeho tvorbe totiž pracujete podobne jednoducho a interaktívne ako pri úprave textov a grafiky vo Worde.

 

V septembri t.r. získala vo firme Westcom, s.r.o. 40% podiel švajčiarska investičná spoločnost Centralway Holding AG, väčšinovým vlastníkom zostal zakladateľ firmy Vít Vrba. Vstupné know-how investičnej spoločnosti se pohybuje rádovo v desiatkach miliónov korún.

Neprehliadnite: