Dotykový displej z obyčajného monitora

Marek Molnár  /  12. 12. 2008, 11:54

Pomocou novinky od spoločnosti PENANDFREE Co. sa dá z ľubovolného monitora vykúzliť dotykový displej.

Každý, kto robil s dotykovým displejom, môže potvrdiť, že tento spôsob ovládania môže byť v rôznych situáciách užitočný. Bohužiaľ, momentálne sa tento typ zobrazovacích zariadení používa v širšom meradle len na prenosných zariadeniach ako sú mobily, PDA a podobne. Klasické dotykové displeje vo väčších rozlíšeniach sú samozrejme aj adekvátne drahé. Preto zariadenie, ktoré z obyčajného displeja vytvorí dotykový, je pre mnohých nenahraditeľné.



Zariadenie, ktoré toto umožňuje, nesie názov Duo Digital a jeho použitie je naozaj jednoduché. Stačí ho umiestniť na vrch monitora a nainštalovať. Použiť sa dá na ľubovolnom monitore na PC alebo notebooku.


K zariadeniu prislúcha aj špeciálny stylus, s ktorým sa v podstate netreba monitoru ani dotknúť. Stačí sa k nemu priblížiť. Po nainštalovaní je nutná kalibrácia, ale hneď potom sa dá váš systém ovládať bez myši.
 


Zariadenie existuje momentálne v dvoch verziách. Jeden je určený špeciálne pre notebooky a ten druhý na maximálne 22 palcový monitor. Cena sa pohybuje okolo 44 dolárov.

Zdroj: www.penandfree.com


d3agl3

Neprehliadnite: