Ericsson a austrálsky operátor Telstra ako prví na svete poskytnú mobilné širokopásmové pripojenie s dátovou rýchlosťou 21 Mbps v komerčnej sieti

Tlačový servis  /  08. 12. 2008, 00:00

Ericsson (NASDAQ:ERIC) a Telstra dosiahli prvenstvo v telekomunikačnom odvetví: úspešnú aktiváciu "HSPA Evolution" schopnej dosahovať špičkové rýchlosti až 21 Mpbs v komerčnej sieti Telstra Next G(TM) a prvé dátové volanie na svete v novoaktivovanej sieti. Prvý krát sa v komerčnej sieti využije zdokonalenie štandardizovanej technológie s názvom HSPA Evolution, reps. HSPA+.

Toto zlepšenie HSPA dodáva novú dimenziu širokopásmovej skúsenosti s možnosťou výrazne rýchlejšieho prehliadania internetových stránok a sťahovania súborov, ktoré je dokonca rýchlejšie než mnohé širokopásmové pripojenia cez pevnú linku. Prostredníctvom HSPA Evolution operátori dosiahnu zvýšenie kapacity sietí a znížia náklady na poskytovanie mobilných širokopásmových služieb.

Michael Rocca, generálny riaditeľ skupiny, divízia Siete a služby spoločnosti Telstra, k tomu hovorí: "HSPA Evolution je prvýkrát na svete v živej prevádzke v rámci komerčnej siete Telstra Next G(TM) v Austrálii," hovorí Michael a dodáva: "Ericsson a Telstra sú svedkami skvelých výsledkov pred nadchádzajúcou skúšobnou prevádzkou a nasadením príslušných zariadení."

Mike Wright, výkonný riaditeľ divízie Telstra Wireless, uskutočnil prvý dátový hovor v sieti Next G(TM) v meste Brisbane v provincii Queensland o 16:00 štandardného východného času dňa 5.decembra 2008. Skúšobná prevádzka služby mobilného širokopásmového prístupu s rýchlosťou sťahovania dát do 21 Mbps v sieti Next G(TM) sa začne tento mesiac, pričom kompletné uvedenie do komerčnej prevádzky má nasledovať začiatkom budúceho roka.

"Ericsson naďalej prináša zákazníkom na celom svete najlepšiu možnú mobilnú širokopásmovú skúsenosť," hovorí Ulf Ewaldsson, viceprezident a vedúci divízie Product Area Radio spoločnosti Ericsson. "Ericsson disponuje impozantným zoznamom svetových prvenstiev v oblasti technológie HSPA, vrátane prvej komerčnej HSPA siete, prvej živej prevádzky s HSPA v uplinku a taktiež ako prvý dosiahol rýchlosť dátového prenosu 5,8 Mbps v uplinku. Dosiahnutou rýchlosťou dátového prenosu 21 Mbps v sieti Telstra si naďalej udržiavame vedúce postavenie v oblasti technológie mobilného širokopásmového prístupu. Ďakujeme spoločnosti Telstra za úzku spoluprácu, ktorá viedla k dosiahnutiu tohto významného míľnika."

Neprehliadnite: