Nový Firefox 3.1 beta 2 prichádza bez ohlásenia

Martin Tomšík  /  09. 12. 2008, 09:46

Spoločnosť Mozilla nedávno uvoľnila k stiahnutiu druhú beta verziu Firefoxu 3.1, avšak tá sa nachádza iba na FTP servery a zatiaľ neboli vydané ani oficiálne poznámky k vydaniu.

Druhá beta verzia však mala byť vydaná už v novembri, avšak objavených bolo niekoľko nových chýb. Ohlásená je aj tretia beta verzia, tej sa pravdepodobne dočkáme až začiatkom roka 2009. Po nej by mala byť vydaná už finálna verzia 3.1. Za finálnu verziu môže byť označený aj Firefox 3.1 beta 3.

Podstatnou novinkou je však pridanie tzv. ,,privátneho módu", ktorý sa nachádza v zložke menu Nástroje - Súkromné prehliadanie. 

Druhá beta verzia Firefoxu taktiež vylepšuje svoje skóre v Acid3 teste. Predchádzajúca verzia dosahovala 71 / 100, nová verzia však dosahuje až 93 / 100. Firefox má teda už iba sedem chýb v spomínanom teste. Pre zmenu alpha verzia Opery 10 v ňom dosahuje až 100 / 100.

 

Pri nainštalovaní a následnom spustení webového prehliadača v druhej beta verzii, by sa mali klasicky zobraziť poznámky k vydaniu. Avšak po nainštalovaní tejto verzie sú dostupné len tie z Firefoxu 3.0.4.

Firefox 3.1 beta 2 je dostupný pre operačné systémy Microsoft Windows, Linux a Mac OS X . Taktiež je ponúkaný v rôznych jazykových mutáciach, medzi ktorými nechýba ani slovenčina a čeština.

Zatiaľ nie je ponúkaná ani automatická aktualizácia prostredníctvom zabudovaného aktualizačného mechanizmu.

 

Na novinku upozornil server Askvg.com.

 

 

Neprehliadnite: