Rozmach internetu v USA

Marek Molnár  /  09. 12. 2008, 09:39

Barack Obama začína volebné obdobie s krokmi na zlepšenie stavu internetizácie spoločnosti. K tomu sa zaviazal aj vo svojich volebných sľuboch.

Nedávno sme Vás informovali o plánoch, ktoré prezentoval vtedy ešte kandidát na prezidenta USA, Barack Obama, vo vzťahu k internetizácii spoločnosti. Zdá sa, že nešlo len o predvolebné sľuby.

Budúci prezident USA má v pláne naštartovať rozvoj a uľahčenie prístupu k širokopásmovému internetu. Nepáči sa mu, že hoci je Amerika kolískou a vynálezcom internetu, je až na 15. mieste v rebríčku krajín z pohľadu internetizácie  spoločnosti . "Musíme obnoviť a naštartovať svoje informačné diaľnice. V každom prípade musíme vyvinúť kroky v tomto smere, aby sa mohla posilniť konkurencie schopnosť Spojených štátov" vyhlásil Barack Obama pre médiá. Cieľom má byť 100% dostupnosť internetu pre všetky deti v USA.

Od roku 1950 by malo ísť o najväčšie investície v oblasti infraštruktúry, keďže okrem toho hovoril aj o školstve a zdravotníctve. Odkiaľ sa na tieto smelé plány nájdu peniaze načrtol len rámcovo.

Bývalý prezident George Bush však v piatok priznal, že v Spojených štátoch nastala recesia, čo uviedol na základe niekoľko dní starej štúdie úradu pre výskum ekonomiky. Uvidíme, nakoľko sa plány nového prezidenta stretnú so skutočnosťou.

d3agl3

Neprehliadnite: