Lenovo predstavuje netbooky IdeaPad

Tlačový servis  /  03. 12. 2008, 00:00

Netbooky značky Lenovo IdeaPad konečne prichádzajú na slovenský trh. Modely IdeaPad S9e a S10e boli navrhnuté špeciálne pre užívateľov, ktorí vyžadujú maximálnu mobilitu a flexibilitu. Za výhodnú cenu dostane zákazník počítač, ktorý je veľmi ľahký (najľahší model váži necelých 1,2 kg) a zároveň ponúka plnú funkčnosť pri práci s internetom a multimediálnymi aplikáciami.

Nové modely IdeaPad S9e a S10e ponúkajú novým majiteľom jedinečný užívateľský komfort a vysokú kvalitu, vďaka ktorej si počítače Lenovo získali vynikajúcu reputáciu na celom svete. Pevne veríme, že sa nám prostredníctvom týchto počítačov podarí osloviť novú skupinu zákazníkov,“ povedal viceprezident spoločnosti Lenovo pre región EMEA Vincent Fauquenot. „Netbooky ponúkajú vysoko atraktívny dizajn, skvelú cenu a špecifikácie, ktoré uspokoja ako súkromných, tak aj profesionálnych užívateľov.“

 

Mobilita, technológie, výkon

Netbooky Lenovo IdeaPad S10e a S9e boli navrhnuté ako mobilné, ľahké počítače určené pre zákazníkov zo všetkých segmentov trhu. Okrem bežných funkcií ponúkajú obidva netbooky od spoločnosti Lenovo základné nástroje pre prácu s dokumentmi a tiež možnosti prehrávania multimédií. Pre pohodlnejšiu a rýchlejšiu prácu boli obidva modely vybavené funkciou Instant On, vďaka ktorej si môže užívateľ rýchlo pozrieť elektronickú poštu, surfovať po internete, pozerať si fotografie, pripojiť sa k videokonferenciám alebo počúvať hudbu bez toho, aby bolo nutné spustiť celý operačný systém. Podporu videohovorov a videokonferencí zabezpečuje integrovaná webová kamera.

 

Ďalší krok vo vývoji netbookov

Spoločnosť Lenovo ponúka svojim klientom široké spektrum možností rozšírenia a služieb, z ktorých si môže vybrať každý užívateľ podľa vlastnej potreby a preferencií. Táto škála zahŕňa hardvér, softvér, ale aj flexibilnú záruku. V prípade netbookov S9e a S10e si môžu zákazníci vybrať model s 8,9-palcovým alebo 10,1-palcovým displejom (s LED podsvietením). Čo sa týka operačných systémov, je možné si zvoliť spomedzi Microsoft Windows XP Home, XP Pro alebo Novell SLED 10 Linux. Počítače boli navrhnuté pre maximálny výkon pri zachovaní mobility, a tak sú vybavené buď 4GB SSD diskom, alebo pevnými diskami s kapacitou až 160 GB.

 

Obidva netbooky sú vybavené procesorom Intel Atom, kapacita RAM je u najvýkonnejších modelov až 1,5 GB a netbooky sú vybavené aj viacerými portami pre jednoduché použitie periférnych zariadení. Pre pripojenie k internetu je možné využiť Ethernet alebo WiFi, prípadne voliteľný Bluetooth modul. Vďaka štandardnému slotu ExpressCard 34 je možné aj pripojenie na internet cez mobilnú širokopásmovú sieť niektorého z mobilných operátorov.

 

Spoločnosť Lenovo ponúka k netbookom flexibilnú záruku, a to až na dobu troch rokov. Pri kratších záručných dobách je zahrnutá v obmedzenej miere aj výmena jednotlivých dielov.

 

Dostupnosť a cena

Netbooky IdeaPad budú k dispozícii v obchodoch so spotrebnou elektronikou. V týchto týždňoch slovenské zastúpenie vyjednáva s reťazcami. Cena bude porovnateľná s konkurenciou, v tejto chvíli však ešte nebola presne určená.

Neprehliadnite: