Slovanet sa zlúčil s Micronetom, čoskoro oznámi ďalšiu akvizíciu

Tlačový servis  /  03. 12. 2008, 00:00

Spoločnosť Micronet sa zlúčila s operátorom Slovanet, ktorý v záverečnej fáze akvizície prebral všetky jej práva a záväzky. Slovanet sa v súčasnosti zameriava na ďalšiu integráciu a rozširovanie svojej optickej siete v Bratislave. V hlavnom meste pokrýva už viac ako 40 tisíc domácností. Slovanet okrem toho plánuje v najbližších dňoch oznámiť ďalšiu akvizíciu lokálneho slovenského operátora.

Spoločnosť Micronet sa zlúčila s telekomunikačným operátorom Slovanet, ktorý zároveň prebral všetky jej práva a záväzky. Slovanet tak zavŕšil akvizičný proces, ktorý začal v júni 2008 odkúpením Micronetu. V rámci neho nadobudol svoju prvú optickú sieť v hlavnom meste, na ktorej ponúka služby domácnostiam a vďaka prístupu do desiatok administratívnych budov i mnohým firemným klientom.

 

V súčasnosti sa intenzívne venujeme integrácii infraštruktúry Slovanetu s pôvodnými sieťami Micronetu a nedávno nadobudnutého RoburNetu. Našou prioritou je rozširovanie bratislavskej optickej infraštruktúry, momentálne v hlavnom meste pokrývame už viac ako 40 tisíc domácností a ďalej zvyšujeme tento potenciál,“ hovorí Miroslav Bobošík, marketingový a produktový riaditeľ Slovanetu. Operátor nedávno začal ponúkať na svojej optickej infraštruktúre i unikátny program Neobmedzene rýchly internet. V najbližších dňoch Slovanet oznámi ďalšiu akvizíciu lokálneho slovenského operátora a upevní tak svoju pozíciu alternatívneho poskytovateľa vysokorýchlostného internetu s najväčšou optickou sieťou na Slovensku.

 

Micronet na trhu pôsobil od roku 2001, bol historicky prvým lokálnym providerom, ktorý u nás začal poskytovať služby IPTV pre domácnosti. Po troch rokoch existencie sa podľa rebríčka FAST 50 Central Europe spoločnosti Deloitte zaradil medzi najrýchlejšie rastúce technologické firmy v strednej Európe. Slovanet odkúpil Micronet v rámci akvizičnej stratégie lokálnych operátorov v júni 2008. V priebehu uplynulých mesiacov Slovanet nasadil v sieti profesionálnu IPTV platformu a zároveň predstavil v Bratislave svoje vlastné triple play služby.

Neprehliadnite: