IBM a Audible Magic spolupracujú v oblasti ochrany obsahu videozáznamov

Tlačový servis  /  03. 12. 2008, 00:00

Spoločnosti IBM (NYSE: IBM) a Audible Magic Corp. oznámili, že spoločnosť Audible Magic v záujme zdokonalenia a rozšírenia svojho portfólia patentovaných technológií identifikácie audio- a videozáznamov získala prostredníctvom licencie softvér od IBM na digitálny odtlačok videodát (video fingerprint software).

Rýchla a presná identifikácia obsahu videozáznamov nahrávaných na webovú stránku jej návštevníkmi je nevyhnutná na ochranu a adekvátnu kompenzáciu pre vlastníkov autorských práv. Spoločnosť Audible Magic integrovala softvér IBM v rámci svojej novo dostupnej služby CopySense A/V ID. Týmto spojením špičkových riešení identifikácie zvukových dát spoločnosti Audible Magic s riešením identifikácie obrazových dát spoločnosti IBM sa dosiahla bezkonkurenčná presnosť a spoľahlivosť. Kombinácia týchto dvoch technológií ďalej posilňuje pozíciu Audible Magic ako štandardu, ktorý prevzali spoločnosti v súčasnom webovom prostredí Web 2.0 – napríklad Google, MySpace, Microsoft, Veoh, Dailymotion, AOL, Crackle, Nokia a MTVN, čo umožňuje využívať nové kreatívne obchodné modely, ktoré chránia a finančne zhodnocujú poskytovanie mediálneho obsahu na internete.

 

Audible Magic si vybralo spoločnosť IBM po vyše ročnom dôkladnom testovaní a vyhodnocovaní vyše tucta obrazových identifikačných riešení z ponúk rôznych spoločností. Do porovnávacích testov bolo zahrnutých viac ako štvrť milióna reálnych videoklipov rôznych používateľov z celého sveta a referenčný súbor s viac ako 50 000 videozáznamami od vlastníkov autorských práv. Technológia IBM mala jasný náskok v kľúčových parametroch úspešnosti identifikácie s nulovou mierou chybnej identifikácie.

 

Spoločnosť Audible Magic tiež oznámila svoj zámer integrovať softvér IBM do svojho zariadenia CopySense Appliance, ktorý sa predáva univerzitám a poskytovateľom internetových služieb (ISP). Toto zariadenie po inštalácii do siete pasívne monitoruje P2P (peer-to-peer) prevádzku a identifikuje diela s autorskými právami za účelom reportovania príjmov, ktoré prináležia autorom, ako aj za účelom dodržiavania zásad prípustného využívania. Táto spoločnosť nedávno získala patent na detekciu neautorizovaného prenosu obsahu v sieti.

 

Ochrana práv vlastníkov videozáznamov sa v tomto odvetví stala veľmi dôležitou záležitosťou,“ povedal generálny manažér pre médiá a zábavný priemysel spoločnosti IBM Dick Anderson. „Kombinácia technológií IBM a Audible Magic s významnými väzbami a vzťahmi, ktoré obe spoločnosti majú v tomto odvetví, umožňuje ponúkať kreatívne riešenia, ktoré spájajú ako vlastníkov obsahu tak aj distribútorov obsahu.“

 

Nová technológia softvéru digitálnych odtlačkov videodát, ktorú vyvinuli výskumníci IBM, dopĺňa technológiu „audio fingerprinting“ spoločnosti Audible Magic a poskytuje veľmi presné a spoľahlivé výsledky v oblasti identifikácie. Táto technológia bola vyvinutá na základe iniciatívy InnovationJam 2006, v rámci ktorej sa spoločnosť IBM rozhodla investovať 100 miliónov dolárov na vývoj desiatich nových obchodných príležitostí. Jednou z týchto investičných príležitostí je tiež „DigitalMe“, ktorá je zameraná na poskytovanie jednoduchého a bezpečného prístupu a kontroly nad osobným digitálnym životom jednotlivcov – napríklad na ochranu pred videopirátstvom.

 

Od počiatku je naša činnosť zameraná na kombináciu mimoriadne presnej a špičkovej technológie s vysokou kvalitou služieb pre našich zákazníkov,“ uviedol prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Audible Magic, Vance Ikezoye. „Spolupráca s IBM v oblasti vývoja produktov na identifikáciu obsahu na základe overených a jedinečných technológií oboch spoločností spĺňa náš hlavný cieľ a zámer. Hoci pracujeme spoločne a prinášame na trh doplnkové technológie IBM, našu pozornosť sústredíme na tie oblasti, ktoré sú pre našich zákazníkov najdôležitejšie – na presnosť, špičkovú výkonnosť a na vytvorenie riešení umožňujúcich finančné zhodnocovanie obsahu.“

Neprehliadnite: