Lenovo 3000 N500 – nový rad notebookov so širokouhlým 15,4-palcovým displejom

Tlačový servis  /  25. 11. 2008, 00:00

Spoločnosť Lenovo uvádza na európsky trh nový širokouhlý notebook s uhlopriečkou 15,4 palca. Pri vývoji tohto notebooku vychádzal výrobca hlavne z potrieb veľmi malých firiem. Nový model ponúka špičkový výkon, štýlový dizajn, nástroj Lenovo Care pre bezproblémovú prevádzku, vynikajúce multimediálne nástroje a dostatočnú konektivitu na cestách – to všetko samozrejme za viac ako výhodnú cenu.

Nový notebook Lenovo 3000 N500 sa predáva s predinštalovaným operačným systémom Windows Vista, pričom si môže zákazník vybrať z verzií Home Basic, Home Premium a Business 32. Široká ponuka zahŕňa aj výber z najnovších procesorov vyvíjaných spoločnosťou Intel, a to vrátane najnovšieho a najvýkonnejšieho Intel Core 2 Duo procesora. Lenovo 3000 N500 ponúka používateľom štyri porty USB 2.0, jeden port FireWire 1394, čítačku pamäťových kariet s podporou 5 rôznych pamäťových formátov, čo výrazne uľahčuje sťahovanie a ukladanie fotografií, hudby a ďalších médií. Vybrané modely sú tiež vybavené bezdrôtovou konektivitou, štandardom Bluetooth a podporou pre Ethernet. Všetky modely tiež ponúkajú vysokú kompatibilitu so širokou škálou produktov spotrebnej elektroniky, akými sú digitálne fotoaparáty, digitálne kamery, USB disky, joysticky a joypady a MP3 prehrávače. Displej s uhlopriečkou 15,4 palca ponúka vylepšenú kvalitu zobrazenia v porovnaní s tradičnými LCD displejmi, čo ocenia používatelia napríklad pri práci s viacfarebnými grafmi a tabuľkami.

 

Širokouhlé notebooky Lenovo 3000 N500 ponúkajú funkcie určené pre použitie nielen vo firme, ale tiež v domácnosti.

 

  • High Definition Multimedia Interface (HDMI) – Vďaka tomuto špeciálnemu rozhraniu je možné používať notebook ako viackanálový zdroj video signálu pre externý TV alebo monitor. Vybrané modely sú taktiež vybavené webovou kamerou s rozlíšením 1,3 megapixelu.

  • Lenovo Care – Lenovo Care je špeciálny nástroj pre bezproblémový chod systému, vďaka ktorému stlačením jedinej klávesy je možné zabrániť zrúteniu systému alebo účinkom počítačových vírusov.

  • Lenovo ThinkVantage – predstavuje komplexný balík nástrojov umožňujúci používateľom väčší komfort pri práci s počítačom a vyššiu produktivitu. Tieto nástroje znižujú celkové náklady na vlastníctvo, pretože firemné IT oddelenie nemusí riešiť banálne problémy a môže sa venovať závažnejším problémom.

  • Lenovo Camera Centre a Lenovo Video Conferencing

  • Legendárny dizajn klávesnice – Klávesnicu navrhovali tí istí dizajnéri, ktorí stoja za dnes už legendárnymi klávesnicami notebookov radov ThinkPad. Klávesnica modelu Lenovo 3000 N500 ponúka viacero špecializovaných klávesových skratiek pre použitie integrovaných funkcií, ku ktorým patrí Lenovo Care, Presentation Director alebo multimediálny ovládač pre prehrávanie.

  • Presentation Director – Softvér pre konfiguráciu displeja, ktorého prostredníctvom môže užívateľ ľahko prepnúť notebook na výstup pre externý projektor, monitor alebo televíziu, pričom zabraňuje akémukoľvek rušeniu zo strany aplikácií, ktoré by mohli bežať súčasne, napríklad vypne šetrič obrazovky, chatové okná, ako aj funkciu režimu spánku, do ktorého prechádza displej pri nečinnosti.

 

Malé firmy a drobní živnostníci požadujú predovšetkým mobilnú flexibilitu, čo najjednoduchšiu dostupnosť a hlavne čo najľahšie a najpohodlnejšie použitie. Spoločnosť Lenovo chce svojim zákazníkom ponúknuť tie najefektívnejšie, najvýkonnejšie a najštýlovejšie riešenia, ktoré budú na mieru šité ich podnikaniu – a to všetko za cenu, ktorú si môžu dovoliť,“ povedal viceprezident spoločnosti Lenovo pre región EMEA Vincent Fauquenot.

 

 

Cena a dostupnosť

Ceny notebookov Lenovo 3000 N500 začínajú na 12.490,- Sk bez DPH a sú už dostupné u obchodných partnerov spoločnosti Lenovo.

Neprehliadnite: