Gmail vylepšuje dizajn - pribudla podpora pre vizuálne témy

Martin Tomšík  /  21. 11. 2008, 09:52

Spoločnosť Google neustále vylepšuje svoju službu Gmail, svedčí o tom aj fakt, že za posledné dva mesiace pribudlo hneď niekoľko noviniek a vylepšení. Aktuálne spoločnosť na svojom blogu informovala o pridaní novej funkcie, ktorá umožňuje zmenu vizuálnej témy.

Doteraz mala služba Gmail len jednu predvolenú tému. Tá bola už graficky pomerne zastaraná a jednotvárna. Dnes však spoločnosť Google informovala prostredníctvom svojom blogu, o pridaní nových vizuálnych tém. Tých je celkovo 31, spolu aj s klasickou. 

 

Všetky témy však zachovávajú doterajšie ovládanie ako aj rozloženie základných prvkov. Upravené boli najmä fonty, pozadie a ich farby. Klasická téma bola tiež vylepšená - vyzerať má ešte čistejšie a jasnejšie ako doteraz.

Témy sa budú meniť aj podľa aktuálneho času, počasia a ročného obdobia v nastavenej krajine. Tieto premeny však nemajú všetky témy.

 

Tému si môžete vybrať v nastaveniach, v karte Motív.

 

Z dôvodu možného preťaženia serverov nebude všetkým užívateľom Gmailu funkcia aktivovaná ihneď, stať sa tak môže v priebehu niekoľkých dní.

 

Vývojári predstavujú novú funkciu v službe Gmail:

 

 

Zdroj: googlesystem.blogspot.com

Neprehliadnite: