ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4 k dispozícii na stiahnutie

Martin Tomšík  /  20. 11. 2008, 00:00

Slovenská spoločnosť Eset vydala k verejnému testovaniu beta verzie svojich známych antivírusových aplikácii ESET Smart Security 4 a ESET NOD32 Antivirus 4.


Vydaním skúšobnej verzie štvrtej generácie antivírusových aplikácii ESET Smart Security a NOD32 Antivirus čaká spoločnosť od užívateľov, ktorý sa rozhodnú si aplikácie vyskúšať, priamu odozvu. Prípadné chyby a nedostatky budú opravené vo finálnej verzii, ktorej vydanie je naplánované na prvý polrok 2009.

 

V štvrtej generácii produktov slovenskej spoločnosti ESET sa nachádza viac ako 50 zmien oproti tej súčasnej. Beta verzie produktov majú podľa spoločnosti jednoduchšie užívateľské prostredie, minimálne požiadavky na výkon počítača a pokročilú heuristiku technológie ThreatSense® .

Prehľad najpodstatnejších zmien v beta verzii produktov ESET Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4:

  • Pribudol ESET SysInspector, ktorý slúži na hĺbkovú analýzu a diagnostiku rôznych častí operačného systému
  • Vylepšená bola podpora pre prenosné počítače - systém rozpozná, či je notebook napájaný z batérie alebo z elektrickej siete. Ak systém rozpozná, že je počítač napájaný z batérie, automaticky odloží niektoré úlohy alebo upozorní používateľa pred stiahnutím väčšej aktualizácie
  • Pribudla aj automatická kontrola vymeniteľných médii, ktorá po vložení CD, pripojení USB zariadenia či iných prenosných alebo vymeniteľných médií, automaticky skenuje ich obsah
  • Automatické vypnutie dialógových okien, ak práve beží prezentácia alebo hra

  • Tiež bol implementovaný samostatný ovládač pre liečenie
  • Firewall bude kontrolovať aj komunikáciu prostredníctvom bezpečnostných protokolov HTTPS a POP3
  • Zlepšila sa aj podpora pre lepšie filtrovanie nevyžiadanej pošty (SPAM)

Produkty spoločnosti Eset sú dostupné pre operačné systémy Microsoft Windows XP a Vista v 32 a 64-bitovej verzii. Dostupné sú tiež v slovenčine a angličtine z download stránky.

 

Zdroj: Eset.sk

Neprehliadnite: