Lístok na MHD už aj cez SMS

Tomáš Kusenda  /  18. 11. 2008, 08:10

Dopravný podnik Bratislava a.s. začal včera, 17. novembra v skúšobnej prevádzke poskytovať cestovné lístky už aj cez SMS správy.

Lístok je možné jednoducho si objednať pomocou odoslaním prázdnej SMS na číslo 1100. Cena je 24 Sk, teda 0,80 Euro. Pokiaľ SMS omylom vymažete, je možné zaslať si duplicitnú s cenou 6 Sk, teda 0,20 Euro. Možné je objednať si iba jeden typ cestovného lístka a to 70 minútový priestupný. Ten je výhodný najmä oproti 90 minútovému nočnému lístku, ktorí stojí 44Sk.

Lístok je možné objednať od operátora T-mobile, pokiaľ využívate paušál, či kredit, pri operátorovi Orange je možné objednať iba v tom prípade, že využívate paušál a operátor Telefónica O2 SK zatiaľ túto službu neposkytuje.

Po odoslaní SMS obdržíte približne o minútu až dve SMS, obsahujúcu informácie o čase, do kedy je cestovný lístok platný. V prichádzajúcej správe sa nachádza aj overovací kód. Nie je však známe, či ho revízori kontrolujú Online, alebo má v sebe kód skryté informácie, pomocou ktorých revízor zistí, či sa nejedná o falzifikát.

Čas, za ktorý príde SMS lístok je opodstatnený. Dopravný podnik sa tým chce vyhnúť náhlemu kúpeniu lístkov, pokiaľ cestujúci zistia, že je v spoji revízna kontrola.

Dopravný podnik myslel naozaj na všetko a tak je možné vytlačiť aj daňový doklad o SMS lístkoch. Stačí ak zadáte svoje telefónne číslo a overovací kód.

Zdroj: dpb.sk, Bratislavská integrovaná doprava

 

Neprehliadnite: