Google Chrome 0.4 prichádza s mnohými zmenami

Tomáš Kusenda  /  15. 11. 2008, 17:58

V septembri tohto roku prišla internetová spoločnosť Google so svojím vlastným webovým prehliadačom, ktorý má názov Google Chrome. Ten sa podľa Google vyznačuje jednoduchosťou, rýchlosťou, bezpečnosťou, ale aj nenáročnosťou. Pokúša sa tiež zobrazovať čo najväčšiu časť webstránky a šetrí každý pixel.

Vývojári neustále uverejňujú novšie a novšie verzie. Tá posledná má číslo 0.3.154.18 a je označovaná ako Beta. Popri nej však prichádza aj verzia 0.4 (konkrétne 0.4.154.18). Tá prináša nové funkcie, je však určená iba pre testerov a vývojárov.

Verzia 0.4 prichádza s nasledujúcimi zmenami:

  • Úplne nová správa záložiek. Záložky je možné prehľadávať, presúvať ich uchopením myši, či vytvárať nové zložky. Veľkou zmenou vpred je aj možnosť Importu a Exportu záložiek. To využijú najmä ľudia na cestách, či v prípade, že používajú viac počítačov naraz.

  • Všetky voľby nastavení, týkajúce sa odosielania dát sa teraz nachádzajú v jednom dialógovom okne.

  • Pri zablokovaní vyskakovacieho okna (pop-up) Chrome zobrazí malé upozornenie s počtom zablokovaných okien. Samozrejmosťou je možnosť vyskakovacie okná povoliť.

Okrem týchto zmien pribudlo množstvo drobných opráv, vďaka ktorým bola zvýšená rýchlosť prehliadača, ako aj jeho kompatibilita.

Opravená bola tiež aj jedna bezpečnostná chyba, ktorá sa týka XMLHttpRequest(). Google Chrome je dostupný pre operačné systémy Microsoft Windows XP a Windows Vista. Sťahovať ho môžete z oficiálnych stránok prehliadača, respektíve priamo zo stránky Google. Viac informácií nájdete v zozname zmien.

 

Zdroj: googlechromereleases.blogspot.com

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

Neprehliadnite: