Sun Microsystems predstavila aktualizovanú verziu operačného systému Solaris 10

Tlačový servis  /  14. 11. 2008, 11:33

Spoločnosť Sun Microsystems dnes ohlásila dostupnosť najnovšej verzie operačného systému Solaris 10 - Solaris 10 10/08, ktorá zahŕňa širokú škálu aktualizácií a rozšírení, ktoré boli vyvinuté v spolupráci s OpenSolaris komunitou.

"V dnešnej dobe sú naši zákazníci pod stále väčším tlakom – potrebujú nasadzovať nové služby rýchlejšie, pridávať nové servery do priestorovo obmedzených dátových centier a to všetko aj pri obmedzení ich rozpočtov," hovorí Jim McHugh, viceprezident spoločnosti Sun. "S najnovšími aktualizáciami virtualizačných technológií, súborového systému ZFS a optimalizáciou pre procesory Intel je Solaris 10 10/08 ideálnou platformou, ktorá pomáha zákazníkom s konsolidáciou a jednoduchosťou správy dátových centier."

 

Medzi nové kľúčové vlastnosti patria:

* Vylepšenie súborového systému ZFS – nová verzia Solaris ZFS ponúka ešte prepracovanejšie funkcie na zabezpečenie dátovej integrity a disaster recovery. ZFS je možné od teraz použiť pre všetky triedy systémov a je zabezpečená podpora pre bootovanie zo ZFS ako aj nasadenie ZFS ako root file systému.

* Aktualizácia virtualizačných funkcií a Solaris kontajnerov: Solaris kontajnery zjednodušujú administrátorom migráciu záťaže medzi Solaris servermi a znižujú náročnosť pri prenose Solaris kontajnerov medzi systémami s rôznou systémovou konfiguráciou.

* Optimalizácia pre procesory Intel: optimalizáciou operačného systému Solaris získa zákazník vylepšenú funkčnosť, vyššiu energetickú efektívnosť a dostupnosť systémov osadených procesormi Intel Xeon.

Neprehliadnite: